Bu sezon un ilk konuğu: Fürüzan...

Lütfi Özgünaydın,” Yirmi yazar seçerek başladığım projenin  16. Konuğu Fürüzan... Geriye dört yazar kaldı, Özdemir İnce, Gültekin Çizgen, Buket Uzuner ve Latife Tekin gösterileri de her ayın son Çarşamba günlerinde İfsak ta yapılacak:” diyor..

Türk edebiyatının önemli bir yazarı olan Fürüzançalışmasnın fotoğrafları, Yapı Kredi kitaplığında İstiklal caddesinde, Galata Kulesi  çevresinde ve Karaköy köprüsü civarında çekildi. Fürüzannın seçtiği müzik eyliğinde sekiz dakikalık bir video hazırlandı.

Bu konu da: “ Fürüzan gerçekten önemli bir yazar. Onun sadece Parasız Yatılı kitabını iki kez okudum. Yaşamını onunla ilgili söylenenlere baktım. Eleştirmenler küçük insanları anlatmıştır Fürüzan. İç dünyaları keşf edilmemiş insanları anlatmıştır” diyorlar...”

Fürüzan Parasız Yatılı, Kuşatma ve Benim Sinamalırım kitaplarıyla edebiyatımız içinde önemli bir yer edinmiş. Sait Faik Hikaye ödülünü kazanmış. Çok önemli bir yazarımız.

Lütfi Özgünaydın, Fürüzan etkinliği için çok çalıştım. Çok güzel bir etkinlik olacak. Sanatseverleri bekliyorum. Bu toplum kültür ve sanat ve edebiyat ve bilimin katkısıyla  daha çok gelişir. O zaman bu tür etkinliklere destek vermeli sanatseverler...” diyor

Editör: Doğu Gazetesi