Projenin ikinci aşamasında AB’nin marka şehirlerinden biri olan Macaristan’ın Szabolcs-Szatmár-Bereg Eyaleti’nden bir heyet AB Projeleri ve turizm konularında işbirliği yapmak üzere Erzincan’a geldi. Heyet programının ilk gününde Kemah ilçesini ziyaret ederek Kemah Kalesi, Tuzla ve Sultan Melik Türbesinde incelemelerde bulundular.
Ziyaretlerinin ikinci gününde Erzincan Valiliğini ziyaret eden Macaristan Heyetini Abdurrahman Akdemir makamında kabul etti. Gerçekleşen görüşmede Erzincan halkının yakın ilgi ve misafirperverliklerinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Macaristan Heyeti Akdemir’e Erzincan ile ilgili izlenimlerini aktardı.
Görüşmede bir konuşma yapan Akdemiir, Erzincan halkının Erzincan’ın turizm ve tarım alanında bölgenin parlayan yıldızı konumunda olduğunu belirterek, yapılan bu ziyaretlerin iki şehir arasındaki AB Projeleri ve turizm işbirliğinin devamlılığına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Konuşmasında AB-Türkiye Şehir Eşleştirme Programı çerçevesinde eşleşen her iki şehrin coğrafi ve sosyo-ekonomik benzerliklerinin olduğunu belirten Sayın Valimiz, bu bölgenin Avrupa Birliği ve proje tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini belirterek ve Macar heyetini Erzincan’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
9 Eylül tarihine kadar ilimizde temas ve incelemelerini sürdürecek olan Macaristan heyeti resmi ziyaretlerinin ardından Ergan Kayak Tesisleri, Ekşisu mesire alanı, Altıntepe Açık Hava Müzesi, Kızılay Madensuyu Tesisleri, Terzibaba Türbesi ve Terzibaba Cami, Yeraltı Bakırcılar Çarşısı, Girlevik Şelalesi, Kemaliye Karanlık Kanyon, Tercan Mamahatun Külliyesi ve Abrenk Kilisesi gibi ilimizin tarihi, turistik ve kültürel mekânlarını ziyaret edecekler. 
Editör: Doğu Gazetesi