Erzincan'da faaliyet gösteren basın kuruluşları ile bir araya gelerek adaylık açıklaması töreninde Erkan Hatipoğlu, 23 yıllık ticari birikimim ve 12 yıllık Ticaret ve Sanayi Odasında kazandığım tecrübeyle aday olduğunu ifade ederek, Erzincan'ın gücü ve geleceği için herkesi birlik olmaya davet etti. 
Erkan Hatipoğlu açıklamasında; “Bildiğiniz gibi Erzincan için hayırlı olmasını umut ettiğimiz bir yola girdik. Ekim ayında gerçekleşecek olan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde ekibimle birlikte adaylığımızı açıklıyoruz.
                Öncelikle bu kararımızın hem kendimiz için, hem de Erzincan için hayırlı olmasını temenni ediyorum.  23 yıllık ticari birikimim ve 12 yıllık Ticaret ve Sanayi Odasında kazandığım tecrübeyle adaylık kararı almış bulunuyorum. Şehrimize hizmet etmeyi,  birikimimizi bu kurumumuzda hayata geçirmek istiyorum.  Erzincan ve çevresini günümüz ekonomik gelişmelerine hazırlayıp, ülkemizin cazip yatırım merkezi haline getirmek misyonumuzdur.
                Uzun süredir kurum bünyesinde elde ettiğim bu birikimle Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasının yönetimine talip oldum.
 Son yıllardaki yönetim değişikliklerine rağmen özellikle meclis başkanlığım döneminde meclis üyelerimizle şehrimize yeni ekonomik değerler katacak projeler hazırladım.
Şöyle ki bu projelerden bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
                Her şeyden önce üyelerimizin iyi bir hizmet alacağı yeni bir binaya ihtiyacı bulunmaktadır. Bunun için gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Mevcut Trafik Tescil Müdürlüğünün bulunduğu arazi üzerinde anlaşma sağlanmıştır. TOBB nezdinde yaptığımız görüşmede de hizmet binasının yapımı için söz alınmıştır.
                Organize Sanayi Bölgesi civarında 800 dönümlük arazinin de görüşmeler yapılarak sözü alınmıştır. Bu arazi üzerinde 40 MV’lık güneş enerjisi santralleri ve panel fabrikası oluşturularak Erzincanlı 40 müteşebbis şirkete iş imkânı oluşturulacaktır.
                Diğer bir projemiz ise şehrimizdeki hayvancılığı geliştirmek amacıyla Dereyurt köyü civarında, Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar başlatılmış 10.000 hayvan kapasiteli 1410 dönümlük arazinin tahsis çalışmalarında belli bir aşamaya gelinmiştir. Bu projeyle şehrimize önemli katma değer sağlanacaktır.
                Ayrıca ilimizde kurulacak olan Erzincan Süt İşleme Tesisi Projesiyle süt tozunun yanı sıra diğer süt ve süt ürünlerinin üretilmesini sağlayacak çalışmada fikir olarak katkımızı uygulama aşamasında da devam ettireceğiz.
               Bir diğer proje olarak hazırlayıp Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza sunduğumuz çalışmamız kabul görmüştür. Çok parçalı tarım arazilerinin toplulaştırılmasıyla organize tarım faaliyetlerinin şehrimize önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
                 Diğer projelerimiz arasında jeotermal enerji ısısıyla organize seracılık bölgesinin oluşturulmasıdır.
                 Bir başka projemiz ise bölgemizdeki krom ve demir madeni potansiyelinin zenginleştirilerek ferrokrom işletmesinin kurulmasıdır.  Katma değeri yüksek ve stratejik üretim için MTA nezdinde yaptığımız görüşmelerde belli aşama sağlanmıştır.
                 Erzincan kuzey-güney ve doğu-batı koridorunun kesiştiği bir konumdadır. Bu kesişme noktasında şehrimizde lojistik destek merkezi ve depolama alanları oluşturulması proje çalışmalarımızdan birisidir.
                  Erzincan’da bulunan atıl vaziyetteki devlet yatırımlarının tekrar ekonomiye geri kazandırılması için üzerinde çalıştığımız önemli projelerimiz bulunmaktadır.
                 İlimizin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için de çalışmalarımız bulunmaktadır.
 
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetilmesinde şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışı yerleştireceğiz.  Üyelerimizin memnuniyetini üst seviyede tutmak ve istenilen eğitim,fuar taleplerini sağlamayı planlıyoruz. Kolay ulaşılabilir bir yönetimle birlikte üyelerimize nitelikli hizmet üretmeyi önemsiyoruz.
                  Ticari hayatta istenilen yüksek tempoyu bir türlü yakalayamayan, doğduğum büyüdüğün memleketime hizmet edebilmek için aday oldum. Kısacası tüccarın sorunlarıyla ilgilenmek, elimi değil tüm bedenimi yükün altına sokabilecek ETSO başkanlığı üzerinden hizmet etmeye karar verdim.  
 
            Şehrimizin ticari hayatını yeni hamlelerle gelişen şartlara göre, çevresiyle ve ülkemizin imkânlarıyla uygunluğunu geliştirecek bir anlayışa sahibiz. Ekibimizle birlikte kolektif aklı hâkim kılacak istişare ve uyum içinde bir felsefenin Erzincan ticaretine nefes aldıracağını düşünüyoruz.
Ticaretin sadece kazanmaktan ibaret olan bir faaliyet olmadığını, manevi sorumluluğu  da gerektirdiği anlayışını taşıyoruz.              
 
             Gelişen ve değişen dünyanın ticari gerekliliklerine şehrimizi hazırlamak istiyoruz. Dünyadaki değişime göre iş erbabının çalışmalarını geliştirecek imkânları sunacağız. Sadece var olan problemlerin çözümüne odaklanarak enerjisini bu doğrultuda kullanmak doğru değildir. Gelecek yılları içine alan stratejik planlarımızla ticaret yapanların önüne yeni seçenekler üretebilmeyi planlıyoruz. Şehrimizin ticari potansiyelinin ve kaynaklarının yeni oluşturulacak alanlara kanalize edilmesini sağlamak istiyoruz. Bunun için bilim kuruluşlarıyla, üniversitemizle planlı bir iş birliği yapmayı öngörüyoruz. Üyelerimizin katılımının esas alınacağı bir anlayışı hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bütün bu düşünceleri gerçekleştirecek birikime, tecrübeye ve vizyona sahibiz. Ekibimizle insanımıza hizmet etmek için çıktığımız bu yolda sizlerin desteği ve duasını talep ediyorum. Hayırlı işler yapmak ve bu aziz millete hizmet edebilmek düşüncesiyle çıktığımız bu yolda Allah yardımcımız olsun.
 
Seçim için adaylığını açıklayan diğer arkadaşlarımıza da başarı dileklerimi iletiyorum.
“Niyet hayır, akıbet hayır” dedi. 

 

Editör: Doğu Gazetesi