Gerçekleşen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kurum müdürleri ve 165 merkez muhtarları katıldı.

İlk olarak söz alan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bugün burada sayın valimizin öncülüğün de her ay düzenli olarak yaptığımız toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Muhtarlarımız ve kurum müdürlerimiz sunumlarını yapacak o aman soru cevap kısmında daha uzun konuşuruz dedi.

Ardından konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaşise şu ifadelere yer verdi; “Hem kamu yönetiminin, hem de demokratik sistemin ilk basamağı olan muhtarlarla bir araya gelerek görüş, öneri ve beklentilerini ifade etme fırsatı bulacakları bu toplantının köylerimize mahallerimize ve Erzincan’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gerek mahallerimize gerekse köylerimize yönelik hizmetlerden bütün kurumların kendi alanlarında köylerimizin ve mahallerimizin eksikliklerini gidermek sorunlarını çözmek için çalışmalarını yürütmektedirler.

Bu toplantıyı düzenlemekteki amaç siz değerli muhtarlarımızı dinlemek ve kurum kuruluşlarımızın ilimizde ve merkeze bağlı köylerimizde 2017 yılında yaptıkları yatırım ve işler ile 2018 yılında yapacakları yatırımlar hakkında bizleri bilgilendirmektir. Sizler köylerimizde ve mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının ve taleplerinin ilgili kurumlara iletilmesi ve takip edilmesi hususunda ve aynı zamanda kurumlarımızın mahalle ve köylerimizde yapacakları çalışmaların ve duyuruların vatandaşlarımızı aktarılması hususunda önemli bir görev ve sorumluluğa sahiptirler. Bu kapsamda yapacağımız toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu sunumunu gerçekleştirdi.

Editör: Doğu Gazetesi