Erzincan Belediyesi İş Kur işbirliğinde meslek edindirmek, istihdam oluşturmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Sepet, Tablo ve Bakır İşlemeciliği kursları açıldı. Belediye hizmet binasında uzman eğitmenler tarafından verilen kurslara özellikle bayan hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösteriyor. 
Belediye Sarayı içerisindeki kurs alanlarını teker teker ziyaret eden Başkan Başsoy ilk olarak Bakır İşlemeciliği Kursiyerleri ile bir araya geldi. Burada geleneksel el sanatımız bakır işlemesinin eğitimini veren kurs eğitmenlerii Ali Baydaş ve Sami Telvin den bilgi aldı. Daha sonra yine belediye sarayı içerisinde devam eden Sepet Örme Kursunu ziyaret eden Başsoy, kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Kurs Eğitmeni Osman Demir ile de görüşen Başkan Başsoy, unutulmaya yüz tutan bir sanatın yaşatılması adına çalıştıklarını ifade etti. Son olarak Tablo Kursunu ziyaret ederek burada Kurs Eğitmeni Orhan Mazlumdan bilgi aldı. 
26 Ağustos tarihinde kursiyerleri ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “İnsana yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ederek birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet ve proje üretiyoruz. Hemşehrilerimizin sosyalleşmesi ve meslek edinmesi bizler için önemli. Yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsat alanları oluşturuyoruz. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş tarihi el sanatlarımızdan olan Erzincan Bakır İşleme sanatının yeniden canlanması adına Erzincan Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kursiyerlerimizi yeteneklerine göre farklı branşlara ayırdık. Her kursiyerimize günde 20 TL ücret veriyoruz ve sağlık sigortalarını ödüyoruz. Buradan öğrendikleri meslekler sayesinde ev ekonomilerine de katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Ben bu kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi