Bu doğrultuda meslek okullarından mezun olmuş başarılı kişilerin öğrencilerle buluşturulduğu tecrübe paylaşımı ve motivasyon amaçlı “Liderler Programı” Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Erzurum’da hizmet veren 12 farklı meslek okulundan yaklaşık 270 öğrenci katıldı.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz program açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye 2023 Eğitim Vizyonu’nda meslekî ve teknik eğitime atfedilen öneme vurgu yaparak bu alanda İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde gerçekleştirilen çalışmalara ve meslekî ve teknik eğitime yönelik hedeflere değindi. KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise konuşmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Ajans tarafından gerçekleştirilen meslekî ve teknik eğitime yönelik faaliyetlerden bahsederek bu alanda Ajansın ilan ettiği Mali Destek Programına da vurgu yaptı.

Programın sonraki bölümünde ise çeşitli meslek liselerinden mezun olmuş Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, kadın girişimci Emine Kahveci ve Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi ve Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Toy öğrencilere meslek liselerinde almış oldukları eğitimler ve bu eğitimlerin hayatlarına kattıklarını aktardı. Öğrencilerin büyük ilgi ile takip ettiği konuşmaların ardından program sona erdi.

KUDAKA ve Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile meslekî ve teknik eğitime yönelik faaliyetlere hafta içerisinde Sanayici Mezun Görüşmeleri ve Usta Çırak Buluşmaları ile devam edilecek. Ayrıca söz konusu faaliyetler Erzincan ve Bayburt’ta da ilerleyen günlerde yine KUDAKA - İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Editör: Doğu Gazetesi