Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda, Erzincan Valiliği ev sahipliğinde Erzincan Belediye Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Erzincan Organize Sanayi Müdürlüğü, Erzincan Demirciler Odası Başkanlığı, Erzincan Oto Tamircileri Odası Başkanlığı, Erzincan Elektrikçiler Odası Başkanlığı, Erzincan Bakkallar Odası Başkanlığı, Erzincan Lokantacılar Odası Başkanlığı, Erzincan Fırıncılar Odası Başkanlığı, Erzincan kahveciler Odası Başkanlığı, Erzincan Berberler Odası Başkanlığı, Erzincan Terziler Odası Başkanlığı, Erzincan Marangozlar Odası Başkanlığı, Üzümlü Esnaf Sanatkârları ve Şoförler Odası Başkanlığı, Refahiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kemah Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kemaliye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Çayırlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Tercan Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Otlukbeli Esnaf ve Sanatkârlar Odası, İliç Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile halen çırak eğitimi yaptıran işletme yetkililerinin katılımı ile “Mesleki Eğitimde Paydaş Dayanışması” toplantısı düzenlendi.

İlki geçen yıl yapılan toplantının amacı mesleki ve teknik eğitim kurumları ile işbirliği yapan kurum, kuruluş ve işletme yetkililerini bir araya getirerek bir önceki yılın değerlendirmesini yapmak ve gelecek dönemlerde işbirliği yapılacak alanların belirlenmesini gerçekleştirmekti.

Toplantıda söz alan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bünyami Aktaş, Vali Kahraman’ın direktifleri ile başlatılan bu çalışmanın İl Millî Eğitim Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirildiğini ve bu çalışmadan çok verimli sonuçlar elde edildiğini belirtti. Bu toplantılardan sonra yıl içerisinde de Erzincan Organize Sanayi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde sektör temsilcileri ile toplantıların düzenlendiğini belirten Merkez Müdürü, birçok sorunun bu sayede ortadan kaldırıldığını belirtti.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN toplantının amacı ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada Millî Eğitim Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planında belirtilen “Bütün bireylere çağın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve davranışın kazandırılması ile girişimci, yenilikçi, yaratıcı, dil becerileri yüksek, iletişime ve öğrenmeye açık, öz güven ve sorumluluk sahibi, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine imkân sağlamak”  amacına yönelik olarak çalışmaların bütün paydaşlar ile birlikte Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Stratejisi ve Eylem Planında belirtilen politikalar doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Mesleki Eğitim Merkezinin İlimizde üstlendiği misyon hakkında da bilgi veren İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Mesleki Eğitim Merkezinin Erasmus+ programı kapsamında en fazla proje uygulayan kurum olduğunu belirtti.

Vali Süleyman Kahraman, mesleki eğitim ve nitelikli işgücünün öneminin teknolojinin gelişmesi ile birlikte daha iyi anlaşıldığını, hiçbir ferdin eğitimin dışında bırakılmaması gerektiğini vurguladıktan sonra özel sektör temsilcilerinden mesleki eğitime daha yoğun ilgi göstermeleri gerektiğini bunun kendileri için elzem olduğunu belirtti. Nitelikli işgücünün tam manasıyla yetiştirilebilmesi için özel sektörün staj yolu ile öğrenci ve kursiyerlere imkân sağlamasını belirten Vali Kahraman, sürdürülebilir ekonominin ancak bu şekilde sağlanabileceğini özellikle vurguladı.

Toplantıda söz alan Birlik ve Oda Başkanları Hükümeti tarafından mesleki eğitimin gelişmesi için yaptığı çalışmaları olumlu yönde değerlendirdiklerini, özellikle hibe yolu ile genç girişimcilerin desteklenmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirttiler.

Toplantıda Şubat 2016 döneminde Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik sınavlarında başarılı olan kursiyerlere Belgeleri Vali Kahraman tarafından verilerek, gelecek iş yaşamlarında başarılı olmaları temennisinde bulundu. Ayrıca toplantıda sınavlarda kursiyerler tarafından ahşap zemin üzerine oyma sanatı ile yapılan “Türk’ün Kadim Dostu” temalı bir at başı figürü Vali Kahraman’a hediye edildi. 

Editör: Doğu Gazetesi