Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü 11'inci sınıf öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlendi. Öğrencilere yönelik düzenlenen teknik gezi Erzincan İl Özel İdaresi tesisleri, Şeker Fabrikası Makine Atölyesi ve Organize Sanayi Bölgesinde bulunan iki fabrikaya gerçekleştirildi.

Makine bölümü öğrencileri Şeker Fabrikası Makine Tezgâhlar Atölyesini gezdiler. Gezide öğrencilere Makine Tezgâhlar Atölyesinde görevli Hasan Akpınar eşlik etti. Makine tezgâhlarını teke tek gezilerek öğrencilere bilgiler verildi.

Şeker Fabrikası Makine Tezgâhlar Atölyesinde görev yapan Hasan Akpınar; "ben Tezgahlar Atölyesinde staj görmüştüm ve aynı zamanda da burada çalışıyorum. Bu mesleği canı gönülden öğrenmelerini isterim. Çünkü bu meslek ölmeyecek bir meslek. Tezgâhlarda bulunan tüm çalışmaları arkadaşlara gezdirdik. Atölyemizde tüm tezgâhlar mevcut. Böyle arkadaşlara çok ihtiyacımız var. Atölyemizde arkadaşlara Freze tezgâhları, torna çeşitlerini, torna tezgâhlarını, radyanları ve tüm işlemleri tek tek gezdirerek bilgiler verdik" dedi.

Makine Bölümü Alan şefi Venhar Ünlü; "öğrencilerimizin staj yapacağı yerleri görmeleri açısından teknik bir gezi düzenledik. Öğrencilerimiz biraz daha bilinçlendiler. Çünkü öğrencilerimizin çoğu ilk defa fabrikanın içine giriyor. Sadece okula geliyorlar. Şimdi en azından böyle değişik ve büyük bir ortan gördüler. Burada ki makineleri görünce hepsi çok şaşırdı zaten. Umarım işe yaramıştır. Buralara girebilmeleri için not ortalamaları yüksek olması gerekiyor. Bundan sonra umarım daha iyi çalışır not ortalamalarını yükselterek buralara girebilirler. Arkadaşlarımız biraz daha bilinçlendiler" dedi.

Makine bölümü atölye şefi Hasan Şimşek; "bende aynı şekilde endüstri meslek lisesinden mezun oldum. Burada ki öğrencilerimizin de burada iş ortamını görmeleri, burada yapılan işleri tanımaları, özellikle sanayi ile ilgili biraz daha fazla bilgi edinmeleri ve mesleklerinde bir farkındalık oluşturmaları adına böyle teknik geziler düzenliyoruz. Burada bizim atölyemizde bulunmayan ve özellikle farklı olan tezgâhları göstermek sureti ile öğrencilerimize bu konularda biraz daha bilgi vermek. Staja gediklerinde burada en iyi şekilde faydalanabilmek adına gezi düzenledik" dedi.

11'inci sınıf makine bölümü öğrencisi İbrahim Türker; "Erzincan'da teknik geziye katılarak okulumuzun bölümünde ne kadar geniş kapsamlı makineler olduğunu anladık. Bölümlere yapılan işlemlerin neler yapılacağını anladık. Demirle yapılan her türlü işin bizim elimizden geçtiğini anladık. Gelecekte bu mesleği yapacağız. Bu ortamlar çok güzel. Sanat, her anlamda beceri ve analın teri dökülerek yapılan bir şeydir. Burada ki ustalarımız ve öğretmenlerimiz emek vererek bu noktalara gelmiş. Bizde onlar gibi çalışarak geleceğiz buralara. Ustalarımız bize staj ile ilgili gereken bilgiler verdi." Dedi.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yardımcısı Süleyman Burak Ceylan ise; "Öğrencilerimizi mesleklerini daha iyi tanıyabilmeleri için teknik gezi programı düzenledik. Şu anda Şeker Fabrikası torna tesviye atölyelerindeyiz. Yine gezi kapsamında il özel idaresi tesislerini ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü ve İl milli eğitim müdürümüzün katkılarıyla organize sanayi bölgesinde ki fabrikalarımızı gezeceğiz. Çocuklarımız yeter ki mesleklerinin önemine varsınlar, makine teknolojileri alanının ülke üretiminde ne kadar faydalı ve önemli olduğu bilincine varsınlar. Teknik gezilerimiz bu şekilde devam edecek." Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi