İki adayın yarıştığı seçimlerde mevcut başkan Mete Kaya tekrar güven tazeledi.


 

Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanının gündemi okuyarak oylamasının ardından 2017 yılı gelir gider tablosu okunarak ibra edildi. Okunan yönetim kurulu faaliyet raporu oylanarak kabul edildi. Denetim Kurulu raporlarının okunarak oylanmasından sonra yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı oylanarak ibra edildi. Yeni dönem çalışma programı ile bu programlar içerisinde yer alacak eğitim, teorik, pratik kurs programları ile tahmini bütçe okunarak oylandı.


 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan başkan adayı İmam Kaya seçilmesi durumunda yapacakları çalışmaları anlattı. Kaya konuşmaların da; "Aday olmamızın sebebi bu zamana kadar yapılan olağan kurullarda seçilen başkanların farklı hiçbir yenilik getirmediklerinden dolayıdır. Bizler bazı yenilikler yapabilmek için adayız. Ortaya koyacağımız çok iyi projelerimiz var. Bir çok esnafımız ayrı yerlerde hizmet veriyor bir kısmımız yeni sanayide diğer bir kısmımız ise eski sanayide. Ben ve yönetim kurulum seçildiği takdirde bu birleştirmeyi sağlamak istiyorum" dedi.


 

Mevcut başkan Mete Kaya ise konuşmasında, göreve gelir gelmez kayıt dışı çalışanların tespiti yapılması için çalışma başlatacağını belirterek "Bir önceki dönemde 4 yıl içerisinde 185 üye kaydı gerçekleştirdik. 87 üyenin ise kayıtları silindi. Şuan toplam üye sayımız 389" dedi.


 

Mete Kaya, Oto Tamirciliğinde yenilikler, genç kuşaklar ve yeni ufuklar projesi altında 248 Bin Avro bütçeli proje ile toplamda 75 kişi 29 yaş altı genç çırak ve kalfa eğitimleri yaptıklarını söyleyerek kursiyerlere günlük 10 Avro ücretin yanın da ikide teknik gezi düzenlediklerini belirtti.


 

Üye ve ustalar arasında çıkan uyuşmazlıkları bizzat ilgilenerek çözüme kavuşturduğunu belirten Kaya "Üyelerimizi müşterilere, müşterileri de üyelerimize ezdirmedik” ifadelerini kullandı.


 

Seçimde 223 oy alan mevcut Başkan Mete Kaya yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Editör: Doğu Gazetesi