Geçtiğimiz gün kalp krizi geçirerek yoğun bakıma kaldırılan Ensar Vakfı Erzincan Temsilcisi, Saadet Partisi Yöneticisi, Esnaf, Emekli öğretmen, Metin Çimen yaşamını yitirdi. Cenazesi geçtiğimiz Cumartesi günü (09.04.2016) günü ikindi namazına müteakip Cami-i Kebirden kaldırıldı.

Metin Çimen’in cenaze törenine ailesinin yanı sıra Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, sevenleri ve vatandaşlar katıldı.

Metin Çimen Camii Kebir’de kılınan cenaze namazının ardından Terzibaba mezarlığına defnedildi.

Metin Çimen Kimdir 

04.08.1960 yılında Erzincan da dünyaya geldi. İlkokulu Erzincan-Merkez 27 Mayıs İlkokulunda (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu), Ortaokulu Cumhuriyet Orta okulunda ve Liseyi Erzincan Endüstri Meslek Lisesinde ( Yapı Bölümü ) tamamladıktan sonra ,
1977 Yılında Sümerbank Genel Müdürlüğüne bağlı Erzincan -Tercan fabrika inşaatı Gümüşhane –Kelkit fabrika inşaatı ve Erzincan İplik Fabrikası lojman inşaatlarında teknik (sürveyan) eleman olarak çalıştı.
 
 

Daha sonra 1979 yılında Erzincan Eğitim Enstitüsünü bitirdikten sonra teknik elemanlıktan istifa ederek Öğretmenliğe başladı. Yurdun Muhtelif yerlerinde (Kars, Erzincan, Erzurum, Zonguldak ve Erzincan ) İdareci ve öğretmen olarak çalıştı. 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesini bitirdi. 
 

Öğretmenliğin yanı sıra Ensar Vakfı Erzincan Şube Başkanlığı, Memur Sen Erzincan kurucularından biri olarak Eğitim Bir Sen Erzincan İlk Şube Başkanlığı Görevlerini de yürüttü (1999 - 2003). 
 

Saadet Partisi Milletvekili ve Belediye Başkan adaylığı yaptı.
35 yıllık ( Öğretmenlik ) devlet memurluğu süresince Devletin çeşitli kademelerinde çalışarak Türk insanına görevimle ilgili hizmet etti.
4 çocuk babası. 2014 EKİM ayında Devlet Memurluğundan Emekli oldu.

Editör: Doğu Gazetesi