Erzincan'da yerli ürünlerinin sergilendiği tezgâhlar halkında büyük ilgisini görmekte. Özellikle dut, pekmez, kayısı kurusu ve badem ürünleri müşterilerin yoğun ilgisini çekmekte.

Müşteriler ise fiyatların aşırı yüksek olmasından şikâyetçi. Yüksek fiyatlara karşılık olarak müşteri ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklar oluyor. Uzun süre el emeği harcayarak bu ürünleri yetiştiren ve daha sonrada bin bir emekle ürününü satmak için buğday pazarındaki yerini alan esnaf ise ürünlerin fiyatlarının normal olduğunu söylüyor.

Buna rağmen emeklerinin karşılığını tam olarak alamadığını belirten esnaflar, “ürünlerimizi zor şartlar altında yetiştiriyoruz ve pazara zor durumlarda kalarak sabahın erken saatlerinde pazara getiriyoruz. Bu kadar emeğe rağmen sattığımız ürünlerin tam anlamıyla karşılığını alamıyoruz. Evimize döndüğümüzde kar etmediğimizi, alacağın vereceği ancak karşıladığını görüyoruz. Bunun nedeni ise giderlerimizin çok olmasından kaynaklanıyor. Bizim o ürünleri yetiştirip uzak yerlerden buralara getirip satmamız ve ürün yetiştirmek için harcadığımız emeklerin istediğimiz gibi karşılığını alamamış olmamıza üzülüyoruz” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi