Nurhan Cihan aynı zamanda babası ile olan hatıralarını "Kadim Hatıralar" adlı kitabında topladı. Nurhan Cihan bu kitabın geliri ile babasının doğup büyüdüğü memleketi olan Tercan'da yatırım yapmayı düşünüyor.

Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ile irtibata geçen Nurhan Cihan Başkan Yılmaz’dan Mescit yeri ve alt yapı desteği sözü aldı ve proje çalışmalarına başladı.

Nurhan Cihan yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili şunları söyledi; "Bir rüya ile başlayan kutsal yolculuk şimdi gerçeğe dönüşüyor. Bir rüya insana neler mi yaptırır? Eğer söz konusu babanızsa her şeyi yaptırır. Yeri gelir kitap bile yazdırır. Kadim hatıralar kitabı bu rüyayı gerçekleştirmek için atılmış ilk adımdı. Kitap gelirinin tamamı babamın bizim memleketimiz olan Tercan ilçe mezarlığındaki mescit yapımı için ayrılmıştır. Kitabı bana yazdıran aslında babamdır. Benim bu kitabı yazmamda öncü olan desteklerini hiç esirgemeyen Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı'ya da şükranlarımızı sunarız. Kitap alıp mescit yapımına destek olan tüm okurlarıma da şükranlarımı sunarım. "Her kitap mescide bir tuğla" sloganıyla başlayan bu hayırlı yolculuğun gerçeğe dönüşmesinde büyük pay sahibi olan Tercan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yılmaz’a da sonsuz şükranlarımı sunarım. Emeği olan herkesten Allah razı olsun.”


Tercan Belediye Başkanı Yılmaz ise konu ile ilgili açıklamasında; “Kardeşimizin yapmış olduğu bu hayırlı işte bizde Mescit yeri için mezarlık girişinin sol tarafında projeye uygun olan 400 m2’lik alanı tahsis ettik ve alt yapısını biz üstlendik. Bitirip   diğer çalışmalar için kendilerine teslim ettik. Mescitlerin Yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerimde buyurduğu gibi, imar edilmesi ve ibadet farizasının yerine getirilmesi gereken mübarek mekânlar olduğunu, mezarlığımızda yaptırılan bu mescidimiz de vatandaşlarımız hem ibadetlerinde hem de cenaze defin işlerinde faydalanacaklar. Bu nedenle Nurhan Kardeşimize de bu güzel mekânı yaptırmasından dolayı hem kendisinden, ailesinden ve emeği olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Mescit inşaatı, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından bizzat takip ediliyor. Mescit 400 metrekare alana yapılacak olan mescit bay, bayan lavabolar depo ve şadırvandan oluşacak.

Editör: Doğu Gazetesi