Gerçekleştirilen kongrede Merkez İlçe Başkanlığı için Salih Aksu tek aday oldu ve tekrar İl Başkanı seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan kongrenin divan başkanlığını 25. Dönem MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer yaptı.

 Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Merkez İlçe Başkanı Salih Aksu yaptığı açıklamada ‘’Davamızın kurulduğumuz günden itibaren Türk Siyasi tarihinin temsilcilik noktasında boşluğu dolduran gençlerin şuurlu birer fert olarak yetişmesi, ülke politikalarının kayıtsız şartsız milli pencereden bakılarak belirlenmesi, devletimizin ve milletimizin buhranlı günlerinde Ergenekon’dan çıkış benzerli çözümler sunulması ekseninde varlığını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi bugün bütün Türk dünyasının umut bağladığı gönüllü olarak yaptığı her metre karesinde hayat bulan diriliş özleminin resmi ifadesidir. Türk Milletini sevmeyenler bizim hasmımızdır. İnancımıza kastedenler bize düşmandır. Başbuğum Alparslan Türkeş’in ifadesinde bulunan ‘Hepiniz bir Türk Bayrağısınız, bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin’ düsturu ile temsil ettiğimiz bu bayrağı yere düşürme, kirletme ve lekeleme lüksümüz yoktur. Her dönemde çeşitli ayak oyunlarıyla tenzil edilmeye çalışılan ülkücü hareket her an diri kalma uyanık olma ve vazifeye hazır olma mecburiyetindedir. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben düsturu ile siyasi hayatına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi bugünde üstlendiği sorumluluk ile hareket etmek durumundadır.’’ dedi.

 Türk Milliyetçileri ve Ülkücü camia olarak 5 bin yıllık Türk tarihi ile gurur duyduklarını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun; ‘’Bizler Türk Milliyetçileri ve ülkücü camia olarak 5 bin yıllık Türk tarihinin her sayfasına sahip çıkar aradan herhangi bir yaprağının koparılmasına gönlümüz razı değildir. Türk milletinin tarihi içerisindeki başarılı ve başarısız dilimlerini çok iyi tahlil eder bu tahliller içerisinde çıkarmamız gereken dersleri çıkarırız. Çin seddini çektiren dedelerimizi ne kadar tanıyorsak Çinlinin ipeğine, kadınına kapılanları da o kadar tanıyor hafızalarımıza kazıyoruz. Ergenekon’da çıkışımızı haykırdığımız kadar kurduğumuz 16 Türk devletini de aynı şekilde dillendiriyor ve dünyaya haykırıyoruz. Bizler 3 kıtada at oynattığımızı haçlı seferlerine göğüs gerdiğimizi, çağ açıp çağ kapattığımızı hangi haz ve heyecan ile söylüyorsak aynı derecede acı ve üzüntü ile de Misakı Milli sınırlarımıza çekildiğimizi ve bu tablonun dayandığı temellerde ki her hatayı bir şekilde bir tespitle dile getirmekten de geri durmuyoruz. ‘’ açıklamasında bulundu.

Çınaraltı Düğün Salonunda düzenlenen kongreye 25. Dönem MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, MHP Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun, MHP Merkez İlçe Başkanı Salih Aksu, Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Taşdan, MHP Kadın Kolları Başkanı Serpil Ayaz, belediye, belde başkanları ve delege üyeleriyle teşkilat mensupları katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi