Düzenlenen ziyarette 30 Mart mahalli idareler seçimi öncesi Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi Başkanı Sadık Düzgün’e bilgiler veren Hamdi Karakaya, yaptığı açıklamasında: “Belediye başkanı olduğum takdirde Cami yardımı, dernek yardımı gibi yardımlar yapan Erzincan Belediyesi, Alevi yurttaşlarımızın haklı taleplerine olumlu yanıt vereceklerini söyledi.
Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi Başkanı Sadık Düzgen ve yönetimin yoğun ilgisi ile karşılanan Hamdi Karakaya,“Barış ve hoşgörünün hakim olduğu bu mekanda, bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Alevisi, Sünnisi ile bir arada yaşanan kardeşlik ortamında hemşerilerimizin aynı safta namaz kılıp, aynı semah ortamına katılıp, aşevinde hazırlanan yemeğe aynı masanın etrafında kaşık sallaması tüm dünyaya örnek olacak bir davranıştır. Paylaşamayacak hiçbir şeyimiz yok. Aynı anneden ve babadan geliyoruz. Aynı kültürün ve aynı Dinin mensuplarıyız. Yıllardır süren bu hoşgörü, birlik ve beraberliğimiz sonsuza dek sürsün. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Sizin tesis ettiğiniz kardeşlik havasının bütün Dünya tarafından örnek alınması gerekir” diye konuştu. Hamdi Karakaya daha sonra vatandaşlarla birlikte çay içerek bir süre sohbet etti.
“ERZİNCAN HUZUR BULACAK”
Daha sonra söz alan MHP İl Başkan yardımcısı Oktay Altındiş, “Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı kurulduğu günden buyana insan ilişkileriyle Erzincan’da güzide yerini almış özel derneklerden birisidir. Bizde bu derneğe geldiğimizde kendimizi evimizde hissediyoruz. Hem başkan adayımızın sizlerle tanışması hem de projelerini anlatma imkânı bulduğumuz bu toplantı da sizlerin sorularını, taleplerini değerlendirerek sevgiyle, inançla, projeyle ve planla Hamdi başkanımız Erzincan’ın emrinde, sizlerin emrinde olacak ve artık Erzincan huzur bulacak.”dedi.
“ERZİNCAN’IN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”
Belediye başkanı seçildiği takdirde Erzincan’ın otopark sorununu ve alt yapı sorununu çözeceklerini ifade eden MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Av.Hamdi Karakaya, “"Erzincan göç vermektedir Nüfusu azalan Erzincan’ın ekonomisi de küçülür.Buna paralel olarak işyerleri de kepenk kapatıyor zaten. Erzincan’ da sanayi yoktur. Erzincan’ da turizm yoktur. Erzincan’ da tarımda yoktur.Tüm ekonomi emekli ve ücretli kesime, dolayısıyla perakende ticarete ve hizmet sektörüne bağlıdır. Esnafımız muhakkak desteklenmelidir. Büyük alış-veriş merkezleri esnafımıza zarar vermektedir.
Erzincan’a kim hizmet ederse başımız üstünde yeri var Samimi bir havada geçen ziyarette Ortak müştereklerin konuşulurken, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi Başkanı Sadık Düzgün konuşmasında ‘’Ülkeyi seven insanların ortak hareket etmelerinin önemli olduğunun altı çizildi. Yereldeki yakınlaşmanın genele de yansıması gerektiğini söyleyen dernek yöneticileri, özellikle yerel seçimlerde parti ayırmaksızın Erzincan’a en iyi hizmet edecek kimse, ona destek olunması gerektiğini söylediler. 
Editör: Doğu Gazetesi