MHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 MartDünya Kadınlar Günü sebebiyle program düzenlendi. Programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 8 Mart’ın kadınlar için önem arz ettiğini belirterek, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle MHP Kadın Kolları teşkilatı tarafından düzenlenen programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ve partililer katıldı. Programda konuşan MHP Kadın Kolları Başkanı Arzu Karakuzu, kadınlar geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olması için önemli adımların atılması gerektiğini vurgulayarak, Türk kadınının geçmişten günümüze destanlar yazarak geldiğini ifade etti. MHP Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya, seçim süreci hakkında bilgiler vererek, 30 Mart tarihinde kadınların destekleri ile MHP’nin Erzincan’da birinci parti olacağını söyledi.

Kadınlar günü programında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 8 Mart DünyaKadınlar Günü’nün tarihçesini anlatarak, Türkler'de kadın profillerinden örnekler verdi. Öztürk konuşmasında, “Dünya medeniyetler mücadelesinde kadının her toplumda yeri ayrıdır. Kadına verilen değer ve bakış açısı da değişmektedir. Batılı toplumlarda kadın sadece bir çalışan değil, aynı zamanda büyük bir tüketici olarak gözükmektedir ve öylede kullanılmaktadır. Başka milletlerin değerleri kendine. Biz bize bakıyoruz. Kadın, uğruna cennetin terk edildiği ve cenneteyeniden girebilmek için ayaklarının altının öpüldüğü mukaddes bir varlıktır.” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi