ESOB Başkanı Bedir Limon açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"T.C. Devletinin birlik ve beraberliğini ve milletimizin serbest iradesi ile seçilmiş Cumhuriyet Hükümetimizi ve demokratik rejimimizi açıkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Darbe ve Devletimizi İşgal Girişimini, 15 Temmuz'un 2.yıldönümünde yeniden en kuvvetli bir biçimde bir defa daha kınıyorum.


Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman Devletinin ve Milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkârlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir.


Hiçbir zaman Cumhuriyet ve Rejim Düşmanlarına bu mukaddes topraklarda Devletimizi ele geçirme fırsat ve imkânı tanınmayacaktır.
Dün olduğu gibi bugün ve her zaman Milletimiz; ülkesine ve Devletine canı pahasına sahip çıkacaktır.


Milletimizin asil iradesine dayanan demokrasimizi sahiplenme, yaşatma ve geliştirme noktasında; esnaf ve sanatkârlarımız, her zaman olduğu gibi tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile Devletimizin, Milletimizin ve meşru Cumhuriyet Hükümetimizin yanında yer alacaktır.
15 Temmuz 2016'da yüce milletimize ve devletimize acımasızca saldıran kirli ve sapık eller kırılmış ve tüm dünyaya milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığımız ülke olarak gösterilmiştir.


Darbe girişimini takiben ülkemiz büyük bir travma ve sarsıntı geçirmiştir. Elbette ve tabiatıyla ekonomimiz de bu saldırıdan aynı şekilde olumsuz etkilenmiştir. Şükürler olsun ki, milletimizin azmi ve kararlılığı sayesinde kısa bir süre içerisinde bu olumsuzluklar ve badireler atlatılmıştır.

FETÖ ve diğer Terör Örgütlerine fiilen destek olanlar, bu örgütlerin mensupları, örgütle ilişkisi, alakası ve iltisakı bulunanlar, bağımsız Türk Yargısı önünde bir bir hesap vermeye başlamış ve davaların çoğu karara bağlanmıştır. Daha güçlü bir Türkiye ve Devlet yapısı için, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan bunların yandaşları temizlenmiştir.”

Editör: Doğu Gazetesi