Milletvekili Bayram, Tulum peynirinin tanıtımı konusunda kendisinin de özel bir çaba sarf ettiğini belirterek, hayatlarını zor şartlarda kazanan şavak aşiretinin sorunlarına da özel çaba göstereceğinin sözünü verdi.

Milletvekili Bayram ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Erzincan Şavaklılar Derneği’ne geldik. Aşiretimizi ziyaret ediyoruz. Geçen gün bir televizyon programına katıldım. Masada tulum peyniri duruyordu. Spiker bunu görünce bana sordu Erzincan’ın neyi meşhur diye. Bende Erzincan’ın başbakanı meşhur dedim sonuçta 3 başbakan çıktı Erzincan’dan. Ben de Erzincan Tulum peynirimizin tanıtımını yapıyorum bunun bilinmesini istiyorum.

Burada derneğimizi ziyaret ediyoruz. Dernek yöneticilerimizle Erzincanlı hemşerilerimizle beraberiz. Şavaklılar Derneği’nde sorunları dinliyoruz. Hayvancılık adına bölgemizde en fazla emek sarf eden insanlarımız. Çilekeşler zor şartlarda hayatlarını kazanıyorlar. Ama ekmeklerini taştan çıkararak bu camiada da hem Türkiye’mizde hem Erzincan’ımızda peynirimizi dünya nazarında tanıttılar. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Meralarla ilgili sorunlar var. Geçtiğimiz günlerde tarım bakanımız yaptığı bir açıklamada mera alanlarının açılması ile ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi. Bizler de talipçisiyiz. İnşallah bu sorun da en kısa zamanda çözülür. Gün birlik ve beraberlik günü. Birbirimize daha çok sahip çıkma günüdür. Sorunlar hallolur önemli olan birliğimiz bütünlüğümüz bozulmasın. Suriye’de yaşananları gördük. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Vatan olmadan hiçbir şeyin kıymeti yok. Şu an hassas bir dönemden geçiyoruz. Daha çok kenetlenip Kürt’ü, Türk’ü, Alevisi, Sunnisi, Çerkez’i bir arada olup inşallah bu badireleri atlatacağız. Anayasa sürecimiz var inşallah bu anayasa taslağı meclisten geçtikten sonra Nisan ayı itibariyle de bir referandum gözüküyor halkımıza gideceğiz. Ben Şavaklı aşiretimizin ve Erzincanlı hemşerilerimizin bizlere desteğini bekliyorum. Çünkü Erzincan halkı bize 2 de 2 almamızı sağladı. Sayın başbakanımız da bu memleketin insanı. Sizlerin en iyi şekilde temsil edileceğinizden hiçbir şüphem yok. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin yolumuzu açık eylesin.   Biz her zaman şavaklı hemşerilerimizin yanındayız

Erzincan Şavaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Yılmaz ise Milletvekili Bayram’a teşekkür ederek; “Serkan bey bizi derneğimizde ziyaret etti, sorunlarımızı dinledi ve her zaman bizimle birlikte olduğunu söyledi. Ben hem ziyaretten dolayı hem de sorunlarımızın çözümü noktasında bizlere yardımcı olacağını ifade eden Milletvekilimize ve ona refakat eden AK Parti teşkilatına aşiretim adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Akyazı Belediye Başkanı Yasin Beydili, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş, Erzincan Şavaklılar Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri bir süre sohbet ettiler. 

Editör: Doğu Gazetesi