Erzincan Ak Parti Milletvekili Süleyman Karaman yaptığı açıklamasında; "Türkiye'mizde ve Erzincan'ı mızda umutlu bir günle başladı gerçekten 1 yıldır dünyamızı kasıp kavuran pandemi ülkemizde ve şehrimizde biraz daha hafiflemesi dolayısıyla birçok kararlar alındı.

Nüfusa düşen vaka sayısına göre sınıflandırıldı ve düşük riskli orta riskli yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller olarak belirlendi. Hemen hemen açılmayan yer inşallah kalmayacak. Yasaklara daha iyi uyuduğu için bizde kazançlı çıktık. Peki, neler olacak bu kazanç bize bu kazanç okullarımız açılıyor bütün öğrencilerimiz okullarına gidebilecekler bu da öğrencilerimiz açısından velilerimiz açısından çok mutlu bir gün olarak belirliyoruz. Dolayısıyla üniversite ile görüştüm üniversitelerle ilgili kararlarda alınacak. Öğrencilerimize buradan başarılar diliyorum velilerimize kolay gelsin diyorum dolayısıyla hayata yeni başlamış gibi yeni bir güne başlıyoruz.

Pandemi sürecinde hükümetimiz her ne kadar diğer ülkelere göre daha iyi yönetmiş olsa da yine de sıkıntılarımız vardı, kapalı iş yerlerimiz var, dolayısıyla bu kapalı iş yerlerimizi işleten esnafımız orada çalışan sıkıntı içerisindeydi. Böylece bugün sabahtan itibaren işyerlerimizde açıyoruz. Lokantalar açılıyor, nikah salonları açılıyor, kafeteryalar açılıyor. Açılmayan iş yerimiz yok sadece piknik alanları o da kış olduğu için de bir sorun teşkil etmiyor. Yani bu pandemi süreci bitmedi sosyal mesafe maske yine kurallara uyuyacağız. Esnafımızda bizde çok arzuluyorduk artık açılsın diye” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi