AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ve Erzincan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarını ziyaret ederek, kurban satıcıları ve alıcıları ile sohbet edip, pazarlıklara aracı oldular.

Kurban pazarında açıklamalarda bulunan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, “Kurban Rabbime teslimiyetin ifadesidir” dedi.

  1. Karakelle: “Vatandaşlar doğal olarak tepki gösteriyor. Satıcı fiyatlar çok düşük, satamıyoruz diyor. Alıcılar da kurban alıcıları da fiyatlar çok pahalı alamıyoruz diyor. Biz de arada ne kadar denge unsuru olabiliriz diye. Gerçekten Erzincan’da kurban pazarında çok güzel hayvanlar var. Besili iyi bakılmış, bütün aşıları yapılmış büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımız pazarda insan kıyamıyor ki baksın. Kurban eti için alınmaz. Kurban Rabbime teslimiyetin ifadesidir. Hayvanın özrü olmamalı, hayvan güzel olmalı, bakımlı olmalı, kusuru olmamalı buna bakmalı, et hesabı yapmamalı. Et hesabı yapmadığımız zaman da herhalde aradaki pazarlıkların daha kolay olacağı kanaati bende oluşuyor. Tarım Bakanımız da açıkladı satılmayan kurbanlıkları et süt kurumuna tüm kurban satanlar da oralara kestirebilecekler. Fiyatlar konusunda bizim de dileğimiz bu bayram da, hakikaten büyük bir kuraklık vardı. Tarımda kuraklık vardı. Arpa, buğday yüzde 50 eksik verim oldu. Bu da yem fiyatlarına yansıyor. İnanıyorum ki Tarım Bakanımız bu sesimizi duyar bu fiyatları satılamayan kurbanlıkların fiyatlarını normal pazarlardaki fiyatlara yakın bir fiyata da alırlar. Dişi hayvanlar ile ilgili söylenti var. Bu bir yıl önce çıkan bir yasa. Bir yıl önce dişi hayvanlar kesilmesin ki üretim olsun. Oda duyuruldu zaten. Bu kurban bayramının ülkemiz için, milletimiz için, Erzincan için hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Hayvan satıcısı Kerim Kaya; “Satışlarımız çok iyi gitmiyor. Çok memnun değiliz. Son günü bekleyeceğiz mecbur. Yem çok pahalı. Hayvanların bakımı çoban parası hepsi sıkıntı. Vatandaşında gücü yetmiyor kurban kesmekte zorlanıyorlar. Şimdiye kadar sadece 5 tane kurbanlık satabildim. Bende küçükbaş hayvan var, 750 TL ile bin TL arası değişiyor fiyatları” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi