AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yaptıkları açıklamada; “Öncelikle Dünya ve Türkiye olarak kadim bir sınavdan geçiyoruz. Koronavirüs tüm Dünya’da olduğu gibi ne yazık ki ülkemizde de karşımıza çıktı. Sn cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliginde ve öncülügünde

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın azim ve ön görüşü sayesinde ülke olarak bu salgını en minimum düzeyde yaşıyoruz. Bakanımızın da dediği gibi Koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Ülkemizde son yapılan açıklamaya göre 47 koronavirüs vakasına rastlanırken çok şükür Erzincan’ımızda böyle bir durum yok. Erzincan Valiliğimiz koordinasyonunda Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğümüz başta olmak üzere durumla ilgili tüm gereken tedbir ve uygulamalar ivedilikle gerçekleştiriliyor. Umre‘den dönen vatandaşlarımıza sağlık taramaları yapıldı. Gerekli kurallar neticesinde 14 günlük karantina uygulaması hakkında kendilerine bilgi verildi.

Tüm bunları yaşarken öte yandan bu milletin vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösteren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünde ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Her ne yaşarsak yaşayalım daima vazifesi insan sağlığı olan sağlıkçılarımız yine işlerini layıkıyla yapmaya devam ediyor. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Fizik Tedavi Servisi ve Fizik Tedavi Ünitesi, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Ana Bina eski Acil Servis birimi yerine başarılı bir şekilde ve eksiksiz olarak taşındı.

Hemşehrilerimize daha ferah ve modern bir ortamda fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alma olanağı sunulmuştur. Ayrıca yatan hastalarımız için fizik tedavi ve iyileştirme servisinde ayrı bir fizik tedavi ünitesi planlanmıştır. Böylece Işıkpınar yerleşkemizdeki taşınması planlanan tüm yataklı servisler Ana ve Ek hizmet binalarımıza taşınarak, hemşehrilerimize hizmet vermeye başlamıştır. Ana bina ve Ek hizmet binası arasındaki bilgi işlem, telekominikasyon entegrasyon çalışmaları da başarı ile sonuçlandırılmıştır. Erzincan 'ımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Tekrar Koronavirüs’e karşı alınması gereken tedbirleri devlet ve millet olarak hep birlikte almamız gerektiğini hatırlatıyoruz. Rabbimden ülkemizi her türlü kazadan beladan korumasını niyaz ediyor, tüm hastalarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi