Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik düzenleyeceği harekat başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin başlattığı bu harekat dünyanın en önemli gündem maddesi haline geldi. Kısa sürede birçok kesimden harekata ilişkin açıklama yapıldı.

Milli Beka Harekatı Erzincan İl Başkanı Mahmut Güneş’de harekata tam destek verdiklerini belirterek; “Ülkemizin huzuru, refahı ve güvenliği için şu an bir harekat başlamış durumda. Bazı kesimler bu harekata destek vermek yerine eleştiriyorlar ve yanlış olduğunu savunuyorlar. Bu tür düşüncede olanların vatanına, bayrağına ve milletine ihanet ettiklerini düşünüyorum. Bizler Milli Beka Harekatı olarak devletimizin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı’na desteğimizi sonuna kadar vereceğiz. Her zaman olduğu gibi bu gün de devletimizin milletimizin ve ordumuzun yanındayız” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi