Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz; “23 Şubat 2015 tarihinden itibaren Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, yeni binamıza taşınmış bulunmaktayız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 1987 yılından itibaren Müdürlüğümüz hepimizin de bilmiş olduğu Fevzipaşa Caddesi üzerinde ki yerinde Erzincan’ımızın eğitim ve öğretimine hizmet etmiştir. 1987 yılından itibaren bu hizmeti ifa eden binamız 1992 yılında deprem sonrası yeni bir A bloğun ilavesi ile çok daha güzel bir konuma gelmişti.

Yaklaşık olarak 4 Bin metrekare üzerinde konumlandırılmış olan Milli Eğitim Müdürlüğümüz, 2006 yılında yapılan bir sözleşme neticesinde belediyeye ait olan bir yerdi. Ve nihayetinde 2014 yılının 8. Ayında buranın ihalesi yapıldı. İhale neticesinde MÜSİAD tarafından burası alındı. Sözleşme neticesinde o binayı iki ay içerisinde terk etmemiz gerekiyordu, fakat başta MÜSİAD başkanımız Murat Yurt ve ekibine teşekkür ediyoruz çünkü bize iki ay dışında yine belli bir zaman tanıdılar. Taşınmamız konusunda pek fazla sıkıntıya sokmadılar.

Tabi bizler isterdik ki daha merkezi bir yerde olsun Milli Eğitim Müdürlüğümüz. Vatandaşın yolunun üzeri olsun bize ulaşmaları daha kolay olsun. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan 130 personelimiz var. Bu çalışan personellerimizin hepsinin sığabileceği bir yer merkezde bulunamadı. Neticesinde daha yeni teslimatı yapılmış olan, şu an içerisinde 23 Şubat itibariyle içerisine geçmiş bulunduğumuz yurdumuzun teslimi yapıldı. 300 kişilik yurt buraya taşınmamızdan dolayı 128 kişiye indirildi. Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüz tarafından izin alınarak geçici bir süreliğine Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis edildi. Tahsisinden sonra bir buçuk ay içerisinde ihaleler yapıldı.
 
İhale neticesinde buraya yerleşmiş bulunuyoruz. Yeni yerimiz Kamu Lojmanlarında Sabahat Hanım Anadolu Lisesi ile Milli Egemenlik Anadolu Lisesi’nin bahçesinin içerisinde. Mevcut binamızda 130 arkadaşımız çalışmakta ve yaklaşık olarak 50 odamız bulunmakta. Ufak tefek sıkıntılarımız giderildikten sonra binamız Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yükünü çekebilecek durumda. Altyapı da herhangi bir sıkıntı yok. Buraya yerleştikten sonra çok daha iyi çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum ve Erzincan’ımızın eğitimine katkıda bulunmak için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapacağımıza ben inanıyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi