Erzincan Diyanet Emeklileri Derneği Yönetim Kurulu başkanı  Kamil Polat yaptığı açıklamasında; “Milletimiz 15 Temmuz Cuma günü gecenin geç saatlerinde bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış ve Türk tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşamıştır.

Bu karanlık geceyi aydınlığa çeviren, başta, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başkanımız Sayın Binali YILDIRIM başta olmak üzere tüm siyaset kurumları, vatansever asker, polis ve aziz  milletimizin dik duruşu ile tankların üstüne çıkarak, önüne yatarak sokakları, havaalanlarını doldurarak ülkesine, vatanına, milletin bölünmez bütünlüğüne ve çocuklarının istikbaline sahip çıkmıştır.

Biz dernek Yönetim Kurulu ve üyeleri, olayı duyar duymaz sokaklara döküldük. Gece sabahlara kadar Cumhuriyet Meydanında buluştuk, gecenin 02:00’ inde Erzincan’da on binlerin oluşturduğu toplumda bir üyemiz ülkemizin huzuru, milli birlik ve beraberliği için dua etmiştir.

Biz Diyanet Emeklileri Derneği olarak nereden gelirse gelsin her türlü darbe hareketine karşı olduğumuzu ve lanetlediğimizi tek çıkar yolun Milli İrade’ ye saygılı olunması gerektiğini savunuyoruz, bu vesile ile 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden Şehitlere Allah’tan Rahmet, yaralana Gazilerimize geçmiş olsun der, bütün yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı dileriz” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi