11-16 Şubat 2020 tarihinde Fransa’nın Lievin kentinde yapılacak olan Büyük Erkekler ve Kadınlar Avrupa Badminton Şampiyonası için Erzincan'da ki Yıldırım Akbulut Kapalı Spor Salonu'nda kampa giren Badminton Milli takım sporcularını ziyaret eden Erzincan Valisi Ali Arslantaş, sporcular ve antrenörleri ile bir süre sohbet etti.
Gerçekleştirilen ziyarette Badminton Milli takımı için yetiştirilen minik bir sporcu ile bir süre Badminton oynayan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, daha sonra sporcuların çalışmalarını bir süre izledi.
Ziyaret kapsamında açıklamada bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; Badminton Milli takımımız 11-16 Şubat 2020 tarihlerinde Fransa’da Büyük Erkekler ve Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Sporcularımız 10 Ocak’tan bugüne günde çift antrenman yaparak, bu şampiyonaya hazırlanıyorlar.
Gençler kategorisinde Avrupa Şampiyonlukları olan sporcularımıza ilk defa büyükler kategorisinde yarışacakları şampiyona için güveniyoruz. Sporcularımızın Türkiye’mizi çok iyi bir şekilde temsil edeceğine ve madalyalarla döneceğini düşünüyoruz.
Antrenörlerimizin yanı sıra kız Milli takımımızda 8 sporcunun 4’ü, erkek Milli takımımızda ise 8 sporcunun 3’ü Erzincanlı. Erzincan artık Badminton sporunun başkenti.
Yapılan çalışmalarda onlara her türlü desteği sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzü ayrıca tebrik ediyorum. Çocuklarımıza Avrupa Badminton Şampiyonası’nda başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Gerçekleştirilen ziyarette Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, Badminton Milli Takım Antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin eşlik etti.

Editör: Doğu Gazetesi