17 kişinin yer aldığı Milli takımda 6 Erzincanlı sporcu mücadele etti. Türkiye önce grubunda Yunanistan ve Romanya’yı 5–0 yenerek Yarı finale çıktı, ardından Sırbistan’ı 4–1 ve ardından Finalde Bulgaristan’ı 3–2 yendi.19 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası’na Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Romanya ve Türkiye olmak üzere 6 ülkeden 43 Milli sporcu katıldı.

Badminton Milli Takımımızdan 17 sporcu katıldı. Bengisu Erçetin (Erzincan), Nazlıcan İnci (Erzincan), Zehra Erdem (Erzincan), İlayda Nur Özelgül (Erzincan), Aliye Demirbağ, Büşra Ünlü, Naime Yılmaz, Yusuf Yaşar, Kubilay Sadi, Yazgan Çalışır, Berkay Çiçen, Emre Sönmez (Erzincan), Mehmet Çapar (Erzincan), Serhat Salım, Baran Yüksel ve Tayfun Taşdemir Balkan Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etti.

Milli Sporcularımıza, Uğur Erçetin (Erzincan), Şule Özmekik, Cengiz Özübir, Sıddık İsaoğlu, Nursel Çakır olmak üzere toplam 5 Milli Takım Antrenörü eşlik etti. Balkan Şampiyonu Türkiye ve ikinci Bulgaristan’ın ardından Sırbistan ve Yunanistan üçüncülüğü paylaştılar.

ERZİNCANLI SPORCULARIN BAŞARISI

19 Yaş altı Balkan Badminton Şampiyonasında Milli forma altında mücadele eden Erzincanlı sporculardan Bengisu Erçetin ile Emre Sönmez çifti karışık çiftlerde birinci olurken, Zehra Erdem ile Mehmet Çapar çifti karışık çiftlerde ikinci oldu. Erzincanlı sporcular final oynadılar. Nazlıcan İnci ile Bengisu Erçetin çifti, çift kızlarda birinci olurken İlayda Nur Özelgül ile Zehra Erdem çifti, çift kızlarda üçüncü oldu. Yine Çift erkelerde Emre Sönmez ile Mehmet Çapar çifti üçüncü oldu. 

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Milli takımda mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ederek bundan sonrada başarıların devam etmesi temennisinde bulundu. 

 

Editör: Doğu Gazetesi