Erzincan’ın Kemah İlçesi Oğuz Köyü’nden Kemah ilçe merkezine okula giden öğrenciler yollarının bozuk olmasından dolayı mağdur olduklarını söylediler. Arkadaşlarının okula dinç ve enerjik geldiklerini ifade eden minik öğrenciler, her gün 46 kilometre gidiş 46 kilometre geliş olmak üzere günlük 92 kilometre yol kat ettiklerini, bu nedenle derslere yorgun halde girdiklerini ifade ettiler. Bazı öğrenciler yolların bozuk olmasından dolayı sabahları kahvaltı yapamadıklarını, kahvaltı yaptıkları takdirde bozuk yollar nedeniyle rahatsızlandıklarını söylediler.  
Minik öğrencilerin aileleri ise öğrencilerin akşam saatlerinde döndükten sonra fazlasıyla yorgun düştüklerini ve mide rahatsızlıkları geçirdiklerini ifade ettiler. Aileler, yorgun öğrencilerin akşamları ödevlerini dahi yerine getirirken zorlandıklarını söyleyerek, yetkililerden bozuk yolların onarılması konusunda yardım beklediklerini dile getirdiler. 
Öte yandan öğrenciler Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a  durumu iletmek için görüşmek istediklerini ifade ederek, bozuk olan yolu kendisine göstermek istediklerini söylediler.

Editör: Doğu Gazetesi