Düzenlenen şenliği çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Şenlikte çocuklar çeşitli yarışmalar ile gönüllerince eğlendiler.
Düzenlenen programda bir konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün konuşmasında: “ Sevgili öğrenciler sizler gerçekten dünyanın en şanslı çocuklarısınız. Çünkü Dünya üzerinde bulunan bütün ülkelerde ilk ve tek çocuk bayramı olan ülke biziz 4 tane milli bayramımızın biri ki bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı Mustafa Kemal Atatürk tarafından siz çocuklara ve Kurtuluş savaşımızın meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919’da gençlere emanet edilmiştir. Bunun için çok şanslısınız çok şanslıyız. Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erzincan Belediyesi Erzincan Valiliğin katkılarıyla 13 Şubat kapalı spor salonunda bir programımız vardı. Bugünde istedik ki çocuklarımızı, velilerimizi biraz daha yeşil alanlara çekelim ve son 2 yıldır böyle bir uygulamamız var. Biz son yıllarda özellikle çocuklarımızın, öğrencilerimizin hatta gençlerimizin biraz daha ilerleyelim yetişkinlerimizin biraz daha bilgisayara, biraz daha internete bağlı olduğunu görünce son yıllarda Bakanlığımız özellikle öğrencilerimizi boş alanlara oyun alanlarına, parklara, yeşil alanlara çekmek için mücadele etmekteyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından çocuklar için hazırlanmış olan yarışmalarla minikler doyasıya eğlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kitap hediye edildi.  
Editör: Doğu Gazetesi