Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Erzincan İl Temsilciliği, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünün tarafından minik öğrencilere çevre ve ağaç sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte anaokuluna giden 50 minik öğrenci çam fidanlarını toprakla buluşturdu.
Erzincan Mimar Sinan Anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Erzincan İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, TEMA Vakfı Erzincan İl Temsilcisi, Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri ve minik öğrenciler katıldı.
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Erzincan İl Temsilcisi Yrd. Doç Dr. H. Yıldırım Dalkılıç yaptığı açıklamasında: “ TEMA Vakfı Erzincan İl Temsilciliği, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa organize ettiğimiz bu organizasyonda ki amacımız, daha minik yaşlarda olan çocuklarımıza küçük yaşlarında çevre ve ağaç sevgisini aşılamak. Bu yaştaki çocuklarımıza bu bilinci yerleştirirsek, gelecekte onlar çok bilinç ile daha güzel çalışmalar yapacaklardır. Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler ile Erzincan Mimar Sinan Anaokuluna giden minik öğrencilerimiz ile birlikte böyle bir organizasyon gerçekleştirmek istedik. Bu tür faaliyetlerimiz, zaten sürekli olarak devam etmektedir ve devam edecektir. Erzincan Orman İşletme Müdürlüğümüz de sağ olsunlar bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyerek, bize 100 adet çam ağacı verdiler. Yapmış olduğumuz bu etkinlikte çocuklarımızın ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz bu konuda bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
100 adet çam fidanlarını toprakla buluşturan minik öğrenciler ise çam fidanlarını dikerken oldukça mutlu oldukları gözden kaçmadı. Daha küçük yaşta olmalarına rağmen herkesi ağaç dikmeye davet ettiler. 
Editör: Doğu Gazetesi