Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve çok sayıda protokol mensubu Erzincan Terzibaba Camii'nde ki Miraç Kandili Özel Programına katıldı.  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Hasan Kamil Yılmaz’ın Vaazı verdiği ve ilahi dinletileri ile Kur’an Tilaveti ve Mevlid-i Şeriflerin okunduğu gece, TRT 1 tarafından canlı olarak yayınlandı.

Binlerce kişinin akın ettiği Terzibaba Camii’ne sığmayan vatandaşlar, cami avlusunda saf tuttu. Her kandilde olduğu gibi Erzincanlıların buluşma noktası Terzibaba Camii oldu. Camiye gelen binlerce Müslüman, Miraç Kandil'ini namaz ve duayla eda ettikten sonra Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, Erzincan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği getirilen sütleri vatandaşlara ikram etti. Aynı zamanda Erzincan Belediyesi tarafından namaz öncesi ve sonrası vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.

Vatandaşların bu mübarek gecesini tebrik eden Vali Kahraman, bir çok vatandaş ile görüşerek, bu gecede ülkemizin birlik ve beraberliği için bol bol dua etmelerini istedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi