Selahattin Demirtaş Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi. Erzincan’da sabah saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Öğle saatlerinden miting bitimine kadar Dörtyol ve ana caddeler trafiğe kapatılarak olası olaylara karşı tedbirler alındı trafik felç oldu. Düzenlenen mitinge yaklaşık olarak 4 Bin kişi katıldı.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasında, iktidara eleştirilerde bulundu. Demirtaş açıklamalarında; “Bütün yükü işverenin üzerine yıkmayacağız. Vergi indirimi sağlayacağız. Her eve en azından 2 çalışan e az 3600 lira gelir götürebilirsek bu esnafın da işine yarayacak. Ekonominin üretim çarkının dönmesini kolaylaştıracak. İşçiye emekçiye para vermek ücretini artırmak asla savurganlık değildir, ekonomiye katkı sağlar. Sizde para yoksa alışveriş durur, alışveriş duruşa üretim durur, üretim durursa siz yine işsiz kalırsınız. Dünyanın bütün kirli çamaşırlarını, kirli bulaşıklarını ev kadınları yıkayacak ama onlara işsiz denecek öyle mi. Bunu değiştirmemiz lazım” diyerek sözlerini sürdürdü.
 
Miting sonrası güvenlik kordonu dışında bulunan ülkücü bir grup genç mitingin sona ermesi ile toplanarak sloganlar attı ve ortalık kısa bir süre karıştı. Emniyet güçleri iki grubun karşı karşıya gelmemesi için yoğun çaba harcadı. Ordu Caddesi’nde toplanan grup tekbir getirerek Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Burada istiklal marşı okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: Doğu Gazetesi