Bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması amaçlanan projeler ile mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi sağlanıyor. Üreticilerin entansif hayvancılığın olmazsa olmazı modern ahır ve ağıllarda üretim yapmaları sağlanarak daha az iş gücü, daha az girdi ile kaliteli ürün alınması amaçlanıyor.
Devam eden projelerin ara kontrollerini gerçekleştiren Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine İl Müdürü Murat Şahin'de katılarak çalışmaları yerinde değerlendirdi.

Üreticilerle bir araya gelen Şahin; "2016 yılında uygulamaya alınmış 8 adet projenin 6 adet proje tamamlanarak yetiştiricilerimizce kullanılmaya başlandı. 2017 yılında ise DAP, GAP, KOP ve DOKAP Projeleri kapsamında Bakanlıkça kabul görüp uygulanmasına karar verilen 16 ahır projesinden 10 adet projenin, 2 adet projesi tamamlanarak destekleme ödemeleri yapılmış olup, 8 adet proje ise yer tespitleri tamamlanmış durumda." dedi.

Erzincan merkeze bağlı Çatalören köyündeki projeyi yerinde inceleyen Şahin; "İl Müdürlüğü olarak her daim çiftçimizin yanındayız onlar yeter ki üretmeye devam etsinler, desteklerden yararlanan hak sahibini tebrik ediyor kendilerine bol kazançlar diliyorum." dedi.

Editör: Doğu Gazetesi