Erzincan Belediye Binası önünde düzenlenen festivale Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Motosiklet festivali kapsamında, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen yüzlerce motosiklet tutkunu, farklı tarz ve modeldeki motosikletleri ile izleyenleri adeta büyüledi. Programda festival ile ilgili bir konuşma bulunan Abdurrahman Akdemir, vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak, festivalin önemine değindi.
Konuşmasında bu yıl ikincisi düzenlenen motosiklet festivaline vatandaşlardan yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren Akdemir; “yaklaşık İki ay önce bisikletlilerin Erzincan’da bir etkinliği vardı. Erzincan dışından çok sayıda sporcumuz Erzincan’a gelmişti. Bu etkinliğe de Erzincan dışından 170’e yakın sporcumuz geldi. Dolayısıyla bu festival aynı zamanda hem Erzincan’ın hem de Erzincan’ın değerlerinin tanıtımı anlamında önemli bir etkinliktir” dedi.
Abdurrahman Akdemir’in konuşmasının ardından başlayan festivalde motosikletliler yaptıkları gösteriler ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar. Trafiğe kapalı alanda yapılan gösteriler ve kısa mesafe hız (drag) yarışı düzenlendi. Vatandaşların ilgi ile izlediği yarışlar öncesi özel korumalı kıyafetlerini giyen sürücüler, birbirleriyle mücadele etti.
Gösterilerin ardından Akdemir ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yarışmada dereceye giren motorculara kupalarını verdi. Erzincan Belediye Binası önünde düzenlenen programın ardından motorcular Ergan Dağında bulunan kamp alanına hareket ettiler. Ergan dağında gece boyu düzenlenen konser, eğlence ve yarışmaların ardından festivalin ilk günü havai fişek gösterisi ile son buldu.
Festivalin ikinci gününde çeşitli illerden Erzincan’a gelen motorcular ilimizin turistik mekânlarını ziyaret ettiler.
Editör: Doğu Gazetesi