'Motorcu Dostu İstasyon' projesinin bir ileri aşaması olarak, 'Motorcu Dostu Trafik' sosyal sorumluluk projesini 'trafikte empati hareketi' söylemi ile hayata geçiren Aytemiz, trafikteki motosiklet ve diğer taşıt kullanıcılarının birbirlerini daha iyi anlaması ve güvenli bir sürüş ortamı sağlanması için, planlı, programlı, sürekli ve sürdürülebilir bir şekilde çaba sarf etmeyi hedefliyor.

'Motorcu Dostu Trafik' projesi kapsamında 24 ilde gezici eğitim programı düzenleniyor. Tüm araç sürücülerine ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında motosikletiyle üç kıtayı gezen Akademisyen ve gezgin Asil Özbay, bu illerde yollara dair hikâyelerini ve güvenli sürüşün önemini anlatarak güvenlik donanımları kullanım bilincinin yükseltilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak.
Erzincan’da motosiklet severler ile bir araya gelen Akademisyen ve gezgin Asil Özbay yaptığı açıklamada, ‘’Proje kapsamında il il motosiklet kullanıcılarıyla buluşuyoruz. Aynı zamanda herkese açık olan bir buluşma. Aytemiz’in başlattığı bir proje, amacımız trafikte farkındalık yaratmak ve motosiklet kullanıcılarına olan saygınlığı artırabilmek. Hedefimiz tüm Türkiye’ye ulaşabilmek. İstanbul’dan başladım Samsun, Giresun, Trabzon, Erzincan bu şekilde devam ediyoruz.

Bayan sürücü olmak artık alıştılar. 10 sene önce çok şaşırılan bir durumdu ama artık Türkiye’de çok kadın motosiklet kullanıcı var. Çok normal karşılanıyor artık. Motosiklet kullanmadan önce mutlaka eğitim alınmalı. Ekipman kullanmak çok önemli ama en önemlisi güvenli sürüş eğitimi almak. Çünkü düştüğümüzde bir yere kadar ekipmanlar bizi koruyor. Düşmemeyi öğrenmemiz gerekiyor bunun içinde eğitim almamız şart.’’ dedi.

Editör: Doğu Gazetesi