Geçtiğimiz günlerde bazı incelemelerde bulunmak ve personel buluşması, gençlik buluşması ve diğer bazı programlara katılmak üzere Erzincan’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hafızlık Belge Töreni ve Kur’an ziyafeti gibi bir takım programlara katılmıştı. Yoğun katılımların yaşandığı programlarda duyulan memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Çetin, açıklamalarda bulundu.

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, programlara katılımlardan dolay Erzincan halkına teşekkür ederek konuşmasında şunlara yer verdi: “Herkes hayırlı ve faydalı bir istikamete yöneldiğinde güzel sonuçlar elde edilebilir. Bizim, Diyanet İşleri Başkanımızın ve birlikte bir ekibin katıldığı programları bütün Erzincan'lıların benimsediği müşâhede edilmektedir. İlk olarak Gençlik buluşmasından bahsedeceğim. Bin 200 gencimiz başkanımızla programda buluştu. Gençlerimiz programda sonuna kadar başkanımızı dinlediler. Sonrasında Erzincan’ımızın sivil toplum örgütleri, iş adamları, kanaat önderleri ile başkanımızı buluşturduk. Sabah namazı programımız da güzel geçti. Cami-i Kebir'de düzenlenen programa vatandaşlarımızın yoğun katılımı bizleri memnun etti. Sonrasında yıllardır özlemini çektiğimiz ve 3 yıldır inşaatı süren Pir-i Sami Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezimiz açıldı. Orada bir taraftan hafızlarımız tekrar hafızlıklarını yenilerken, bir taraftan da temel dini bilgileri alacak eğitim görecekler. Öğrencilerimiz ve imamlarımız buradaki eğitimden faydalanacaklardır.

Erzincan'lı vatandaşlarımıza ayrıca her iki hafızlık merasiminde bize gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Erzincan’ın merkezindeki Müftülük Salonumuz dolmuştu. Programımız yoğun katılım içinde geçti. 47 kız öğrencimiz hafızlık merasimine katıldı. Terzi Baba Caminde 61 erkek öğrencimizin merasimi vardı. Erzincanlılar bize teveccüh gösterdikleri sürece din hizmetine biz daha fazlasını vermeye hazırız. Yeni nesil öğrencilerimizle sayılarını arttırarak Erzincan halkının manevi hayatına, ilim dünyasına bir katkı da biz yapmak istiyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi