Seher vaktinin kıymetli anlarında saf tutup, huşû içerisinde Mevla’ya niyazda bulunan camii kebir cemaatinin diğer bir müdavimi ise kız ve erkek talebelerden müteşekkil üniversite talebeleri.

Şehir merkezinden oldukça uzakta bulunan, yurtlarından gittikçe artan bir sayı ile sabah namazı, sohbet ve çorba ikramına gelen gençler, namazı akabinde çay evinde İl müftüsü Yavuz Karabayır ile yeniden bir araya gelip, çay ocağında samimi sohbetin oluştuğu bir zeminde müşküllerini hallediyorlar.

Erzincan gençlik hizmetlerinin KYK’lardaki mühim bir hizmet alanı olan “manevi rehberlik” sisteminde vazifeli olan il müftülük mensubu hanım ve erkek rehber hocaların mihmandarlığında gelişen bu faaliyetin bir neticesi de, ömürlerinin baharında olan gençlerle bu tarz faaliyetlerde bir ve beraber olup daimi bir birlikteliği tesis edebilmek.

Manevi ve sosyal manada istikbal vadeden gençlik hizmetlerinin, manevi rehberlik şubesinden istifade ettikleri için teşekkür eden talebeleri ve hocalarını; “hoş geldiniz safalar getirdiniz, feyz ve nur getirdiniz. Allah bu ihlaslı davranışlarınızı hayırla bereketlendirsin” diyerek karşılayan İl Müftüsü Karabayır, bu neşeli çay sohbetini Cenâb-ı Hak umduğunuza nâil, korktuğunuzdan emin eylesin duası ile tamamladı:

Editör: Doğu Gazetesi