Yaz Kur’an Kurslarının devam ettiği bu günlerde Erzincan'da  merkez camilerine, Kur’an kurslarına, merkez köylere ve ilçelere  ziyaretler gerçekleştiren İl Müftüsü Yavuz Karabayır, gezdiği camilerde ve kurslarda öğrencilerle yakından ilgilenerek teşviklerde bulunuyor ve onları motive etmek adına kursiyerlerle sohbet ediyor.

Ziyaretlerini il müftülüğü çalışanlarından bir ekiple birlikte koordineli olarak yürüten müftü Karabayır, beraberine aldığı gerek müdürlerle, gerek murakıplarla ve gerekse vaizlerle  alakadar oldukları konularla ilgili bilgiler edinip notlar aldırmak suretiyle, ihtiyaç, beklenti, eleştiri, talep ve tavsiyelere yönelik tespitlerde bulunuyor.
Gerçekleştirdiği ziyaretlerde gerek din hizmetlerinin, gerek eğitim hizmetlerinin, gerekse cami ve kurs hizmet ve faaliyetlerinin düzenli ve devamlı yürütülmesi, belli disiplin ve mevzuat kuralları çerçevesinde devamının sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını ve uygulamaya geçirilmesini sağlıyor.
Cami ve Kurs ziyaretlerinin yanı sıra ilçe ve köylere de yaptığı ziyaretlerde, yerinde incelemelerde bulunarak, cami cemaatiyle buluşuyor, onlarla sohbet ederek talep ve değerlendirmelerini alan Müftü Karabayır, Kendilerinin de din hizmeti adına üzerlerine düşen görevleri titizlikle takip edip yerine getireceklerini belirtiyor.
Müftü Karabayır Yaptığı değerlendirme de; “Bir milletin bekâsının, çalışmalarının ancak ahlâk ve mâneviyâtı bütünleştirmekle mümkün olabileceğinden hareketle, özellikle gençlerimizin, yavrularımızın eğitim ve öğretiminde, yetiştirilmelerinde çok büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Ailelere, bizlere, eğitim kurumlarımıza ve sorumluluk taşıyan herkese büyük görevler düştüğünü, bu anlamda ziyaretlerine hızla devam edeceğini ve gerekli çalışmaları yapacaklarını” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi