Erzincan'ın Tercan ilçesinde hizmetli olarak çalışan F.A yaşanan bir tartışma sonrasında kendine ait silahla dehşet saçtı. Müftü vekili ve Vaiz E.K. ve müftülük personeli R.K.  saldırının yaşandığı odada, Müezzin M.F.B ve İmam H.Y.G. ile saldırıların sorumlusu F.A ise kaldırıldıkları Erzincan Eğitim ve Araştırma hastanesinde hayatını kaybetti.  

     Erzincan Valiliğinden de konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması gönderildi. Açıklama şöyle: "17.08.2018 günü saat 15:00 sıralarında Tercan İlçesi Kaymakamlık Binası giriş katında bulunan İlçe Müftülüğünde, müftülükte hizmetli olarak çalışan F.A. ile diğer çalışanlar arasında çıkan tartışma sonucu F.A. isimli şahıs, kendisine ait CANİK TP9 SF marka tabanca ile önce evrak odasına, ardından müftü odasına giderek rastgele ateş açmıştır.

Yaşanan olayda İlçe Müftü Vekili/Vaiz E.K. ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni R.K. isimli şahıslar olay yerinde hayatını kaybetmiş, olayın akabinde intihar etmek isteyen fail de dahil yaralı beş kişi hastaneye kaldırılmış, tedavileri için Erzincan Mengücek Gazi ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Müezzin Kayyım M.F.B. ve İmam H.Y.G isimli personeller ile olayın faili F.A kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen vefat etmişlerdir. Olayda toplam beş kişi hayatını kaybetmiş olup, hayati tehlikesi bulunan iki kişinin ise tedavileri devam etmektedir.

Tercan Cumhuriyet Savcılığınca olayla ilgili tahkikata başlanmış olup, bahse konu olay tüm yönleri ile araştırılmaktadır.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Doğu Gazetesi