Erzincan Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Ünal konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasın da;  “Değerli kardeşlerim Erzincan’dan Başkanlığımız 2018 yılı Umre Organizasyonuyla Umre ‘ye gidecek vatandaşlarımız için özellikle ilk turlar da Umre ‘ye gidecek kardeşlerimize yönelik İl Müftülüğümüz Hac ve Umre Bürosu tarafından 8-9 Kasım tarihlerinde 2  gün süreyle 14 saatlik Umre seminerleri düzenlenecektir.

İlk turlarda Umre ’ye gidecek kardeşlerimizin bu seminerlere katılmalarını özellikle istiyoruz. Bu seminerler başta İl Müftümüz olmak üzere Müftü yardımcımız, Hac Umre Şube Müdürümüz, Vaiz ve Vaizlerimiz tarafından vatandaşlarımıza yapılacaktır. Bu seminerlerde vatandaşlarımız Umre ibadeti konusunda bilgilendirilecek, yolculuğa çıkmadan önce yapacakları hazırlıklar hakkında bilgiler verilecek.

  1. yolculu boyunca dikkat etmeleri gereken hususlar kardeşlerimize hatırlatılacak. Umre ibadetini nasıl yapacakları daha ihrama girmelerinden itibaren Umre ibadetini tamamlamaya ve tıraş oluncaya kadar yapacakları bütün Umre görevleri bu seminerlerimizde vatandaşlarımıza anlatılacak, bu konularda vatandaşlarımıza bilgiler verilecek. Biz yapacağımız bu seminerlerin hayırlı ve faydalı olmasını, ilk turlarda ve başkanlığımızın turlarıyla Umre ‘ye gidecek kardeşlerimizin Umre ibadetlerini şimdiden makbul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi