4- 16 Kasım arasında Muharrem Orucu tutacak vatandaşlar için Erzincan Merkez Cemevinde oruç açma yemeği verildi. Cemevinde düzenlenen iftar yemeği ile Alevi vatandaşlar Muharrem Orucu’nun ilk gününü birlikte iftar yaparak geçirdi. Her gün bir hayırsever tarafından karşılanacak olan iftar yemeğine, günde ortalama 2 binin kişinin katılımı bekleniyor. Cem evi yemekhanesinde uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, aldıkları yemekler ile Muharrem ayının ilk orucunu dualar eşleğinde açtı.
Muharrem Orucu süresince cem evinde yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgi veren Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün; “Biz Aleviler Muharrem ayının başlangıcı dolayısıyla oruç açma yemeklerimizi burada cem evlerinde yapıyoruz. Bugün itibariyle Muharrem orucumuz başladı. Tarihten bugüne kadar gelinceye kadar aslında Muharrem ayı 10 gündür. 10 gün tutulur fakat Kerbela olayı Muharremin 10’ncu gününe denk geldiği için biz Aleviler Kerbela’nın yassı içinde 2 gün oruç tutup, 12 güne tamamlıyoruz. 16’sında aşure ve kurbanlarımızı keseceğiz. 12 gün boyunca burada cemler yapacağız, ibadetler yapacağız, dini sohbetler yapacağız. 16. günde de tüm Erzincan halkını, tüm canlarımızı, dostlarımızı buraya davet ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz adına gelsinler aşuremizi hep beraber yiyelim, kurbanlarımızı hep beraber keselim, birlik olalım, birlikten kuvvet doğar. Ortalama oruç açma yemeklerimiz günde 2 bin veya 2 bin 500 kişiye göre ayarladık. Fakat biz aşure günümüzde yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayacağız Erzincan’da. Alevi-Sunni ayrımı yapmadan herkesi de bekliyoruz.” dedi.
Cem evinde oruçlarını açan vatandaşlar, tutulan oruçların kabul olması temennisinde bulunarak, “Allah daima milletimize bu günleri nasip etsin. Sağlıklı, mutluluk dolu günler nasip etsin. Birlik, beraberlik sağlasın.” dediler.  
Editör: Doğu Gazetesi