Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türk Telekom binasını ele geçirmeye kalkışan darbecilere engel olmak isterken şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’ın Refahiye Yazı köyünde bulunan baba evini ziyaret etti.

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Oğuz Tekcan, Refahiye İlçe Müftüsü Mahmut Bektaş ve mahalle muhtarları, Şehit Muhtar Mete Sertbaş’ın Babası Eyüp Sertbaş ve Annesi Sevim Serbaş ile görüştü.

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Oğuz Tekcan yaptığı açıklamasında; “15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimiz, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak darbe girişimini başarısızlığa uğrattı.  Muhtar Mete Sertbaş, mahallelerinde bulunan Türk Telekom binasını ele geçirmek isteyen darbeci askerleri ikna etmek için uğraşıyordu. Darbecilerin yakın mesafeden vurduğu Sertbaş, müdahale etmek için halka izin verilmeyen ve oracıkta şehit düştü. Şehitlerimizin ve gazilerimizin 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla bir destan yazdılar. Bugün değerli şehit muhtarımız Mete Sertbaş’ın kıymetli annesi Sevim Hanım ve babası Eyüp Beyin Refahiye ilçesinde bulunan evlerini muhtarlarımız olarak ziyaret ettik. Bu kapsamda 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.’’ dedi.

Editör: Doğu Gazetesi