Erzincan’da hizmet veren en yaşlı muhtar olarak Barbaros Mahallesi muhtarı Mehmet Baki’nin selamlama konuşmaları ile başladı.

Barbaros Mahallesi muhtarı Mehmet Baki konuşmasın da; “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlar ve muhtarlık müessesesi 1829 yılından itibaren faaliyetlerini yürütüyor. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerini üstlenirken diğer yandan çağdaş kamu yönetim anlayışını en gerekli gerek simlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasın da önemli bir görev terine getiriyor. Muhtarlığımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarının karşılandığı gibi sorun ve sorunlara yönelik çözüm önerileri ile muhtarlık müessesesinin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi adına 19 Ekim Muhtarlar günü olarak belirlenmiştir. 19 Ekim’in muhtarlar günü olmasın da emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza tüm köy ve mahalle muhtarları adına teşekkür ederim ifadelerini kullandı.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk muhtarlar gününüzü kutlarım diyerek başladığı konuşmasının devamın da; “Bu yıl ikincisi kutlanan muhtarlar günü vesilesi ile bir aradayız. Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin kaliteli olması için yerel yönetimler mutlaka güçlü olmalıdır. Halktan kopuk halkın sıkıntılarını bilmeyen, vatandaşların dertleri ile ilgilenmeyen devletin dünya da söz sahibi olması mümkün değildir. Bunun bilincin de olan devletimiz ve devlet büyüklerimiz demokrasimizin ivmesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir. Muhtar anlam itibariyle seçkin ve seçilmiş demektir. Siz muhtarlarımız halkımızın itibarını kazanmış olarak iş başına gelen, milletimizin sıkıntılarını birinci ağızdan ileten emeği en fazla olan kişilersiniz. 1829 yılından itibaren öncelikle Cumhuriyet tarihimiz boyunca köy ve mahallelerimizin dev düzeyinde ki en önemli temsilcileri oldunuz. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinç ve mutluluklarına ortak olan beklenti ve ihtiyaçlar konusunda devleti temsil eden siz muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününüzü kutlar, tüm muhtarlarımıza sağlıklı huzurlu bir ömür ve çalışma dilerim” dedi.

Son olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy sözlerine tüm muhtarların günün kutlayarak başladı.

Başkan Başsoy konuşmasında; “Muhtarlarımızın bir gününün olması önemli idi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlar ile bu yerine geldi. Devlet ve millet arasın da bir köprü vazifesi gören çok uzun yıllardan beri devletimizin en temel taşlarından biri olan muhtarlık müessesesi çok büyük görevler icra ediyor. Kendi güç ve çabaları ile mahallelere vermiş oldukları hizmet ve gönül kazanmalarıyla seçilebiliyorlar. Özellikle mahalle muhtarlarımız belediye ve mahalleler arasın da bir köprüdürler. Bizler 4 yıldır muhtarlarımızla iyi bir diyalog içerisindeyiz ve bizimde gözümüz kulağımız, yerel yönetimlerde şehirde ki en üst temsilcisi olarak biz bütün desteklerimizi ve noksanlıkları muhtarlıklarla giderebiliyoruz. En ufak eksiklikleri anın da iletebiliyorlar. İletileri anın da çözümlemeye çalıştıklarını belirten Başkan Başsoy, Devletimizin bu güne kadar muhtarlarımıza vermiş oldukları imkanlardan bahsetmeye gerek yok son 15 yıldır Türkiye Cumhuriyeti devletin de çok ciddi bir yükseliş bir ilerleme bir kalkınma yaşanıyor bundan nasibi muhtarlarımız da aldı. Erzincan Belediyesi olarak hiçbir ayrım gözetmeden 26 mahallemiz de tamamın da söz verdiğimiz gibi birbirine eşit seviyeye getirdik. Yaklaşık 4 yılda bitirmiş olduk. Bitti yok hizmete devam edeceğiz diyen Başkan Başsoy, Mahallelerdeki noksanlıkları biliyoruz her mahallemize eşit hizmet götürmeye devam edeceğiz.

Muhtarlar olarak bizlere destek verdiğiniz sürece birlik beraberlik içerisin de başaramayacağımız bir şey olamaz. 19 Ekim muhtarlar gününüzü cani gönülden tebrik ediyorum” dedi.

19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla düzenlenen program da 40 yıllık muhtarlık görevini icra eden Akşemsettin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kayaoğlu ve Barbaros Mahallesi Muhtarı Mehmet Baki’ye plaket verilmesi sonrası yemek ikramı ile program sona erdi.

Erzincan’da özel bir düğün salonun da gerçekleştirilen yemek organizasyonuna Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Belde Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri ile Erzincan’da hizmet veren Köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi