Baş Öğretmen salonunda yapılan Münazara yarışmasına Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Başak,İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün,Kamu Kurum ve Kuruluşları yöneticileri,Okul Müdürleri ve öğretmenler ile öğrenci velilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Tabi ki bir konunun ki bu güncel olabilir sosyal olabilir siyasi olabilir jüri önünde tartışılmasına biz münazara diyoruz. Öğrencilerimizin Akademik başarılarının yanında sosyal kültürel sportif faaliyet lerinide sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeleri, yürütebilmeleri için Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerek ilk okullarımız,Orta okullarımız ve Liselerimizde onları geleceğe hazırlamak, planlı ve programlı bir şekilde çalışmaları için münakaşa değil münazara yapabilmeleri için böyle bir yarışma tertipledik. İnşallah gelecek sene Üniversitemiz ve diğer illerdeki liselerimiz le birlikte yapabilmek biz daha önce pilot okul olarak seçtiğimiz Sosyal Bilimler Lisemizde sınıflar arası münazara yaptığımızda gördük ki idarecilerimiz öğrencilerimiz ve veliler çok istekli bunu büyüterek okullar arası yaptığımız münazara da özellikle Müdürlüğümüz AR-GE bölümü çalışanlarıma çok teşekkür ediyorum bugün bizleri yanlız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

   Program Üzümlü Orta okulu öğrencilerinin oluşturduğu (Cup Song) ses şöleni dikkatle izlendi.

Yarışma öncesi Jüri üyelerinin tanıtımından sonra sahneye davel edilen finalist okullarından Sosyal Bilimler lisesini Emre Parmaksızoğlu, Yunus Işık ve Esra Gül Temsil Etti.İkinci Finalist Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Hatice Kübra Acar, Afra Betül Çakmak ve Nisanur Kartal temsil ettiler.

Münazara konusu olarak Özgür müyüz yoksa değil miyiz konusu münazara edildi.Sosyal Bilimler Lisesi Özgürlük tezini anlatırken Anadolu İmam Hatip Lisesi Özgür değiliz tezini slayt gösterini ve soru şeklinde Jüriye ve salonda bulunanlara kendi haklılıklarını anlatmaya çalışırken oldukça iddialı ve heyacanlı oldukları gözlendi. Yapılan Münazara da Jüriye kendini daha iyi ifade eden Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

  Program Münazara yarışmasına katılan okul müdürlerine teşekkür belgeleri takdim edilirken Finale kalan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Altın ile ödüllendirildi.

Editör: Doğu Gazetesi