Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Erzincan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği açıklamasında : “Bir süredir Mısır’daki gelişmeleri kaygıyla takip etmekteyiz. Ancak kaygılarımızın yerini almasını temenni ettiğimiz evrensel hukuk ve teamüllerin, maalesef keyfi ve siyasal uygulamalar ile seçilmişlere karşı büyük insanlık ayıbı olarak işlediğini de görmekteyiz.

           Bilindiği gibi, seçimle iktidara gelmiş, demokratik hükümete karşı yapılan bir darbe ile Mısır’ın yönetimi el değiştirmiştir. Yönetimi antidemokratik yollarla elde eden mevcut iktidar, mevcudiyetinin karşısında bir engel olarak gördüğü 529 kişiyi, anlaşılmaz ve kabul edilemez bir şekilde idamla susturmak istemektedir. Maalesef yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkûm edilmeleri, ne bir gerekçeyle açıklanabilir ne de bu kararları siyasi bir yaklaşımla verdiği görülen mahkemelerin meşruluğuna bir sebep bulunabilir. Bu süreci, antidemokratik ve gayrimeşru darbeci zihniyetin bir yansıması olarak görmekteyiz.

        MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzincan şubesi olarak, binlerce yıl medeniyetin ev sahipliğini yapmış Mısır ve Mısır halkının bir an evvel demokratik ve evrensel hukuk eşliğinde yeni bir Mısır’ı hayata geçirmelerini temenni ederken, Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribata neden olacak bu idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını, böylelikle Mısır ve Mısır halkının itibarının bir nevi iadesini talep etmekteyiz.
Editör: Doğu Gazetesi