Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzincan Şube Başkanı Ertan Buyruk, son günlerde bir çok bölgede çıkan orman yangınları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Buyruk, Her yani ayrı güzellikte cennet vatanımızın muhtelif illerinde çıkan orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum dedi.

Buyruk açıklamasında; “Bu güzelim vatanının ciğerlerini yakıyorlar. Allah da onların ciğerlerini yaksın kül etsin. Türkiye'de 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 24 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale devam ediyor. Manavgat'ta 3 Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise 1 kişi hayatını yitirdi. Binlerce hayvan telef oldu.  Kainat Cenab-ı Hakkın eseridir. İnsanlara emanet olan bu esere sahip çıkmak zorundayız.  Biz kuşu öldüğü için küçük çocuğa baş sağlığına giden ince düşünceli peygamberin ümmetiyiz. Nasıl oldu da göz göre göre ülkemizin akciğerlerini, ve orada yaşayan milyonlarca hayvanı, börtü böceği acımasızca katledebilecek seviyeye geldik. Nasıl oldu da bu kadar vicdansız olabildik. Hz. Ali ra şöyle buyuruyor "Her şeyi affedin ama vatana ihanet edenleri asla affetmeyin" . Bu yangınları çıkaranlar aslında kendi geleceklerini yaktıklarının farkında değiller. Ama failleri er yada geç ortaya çıkacaktır.  Her yani ayrı güzellikte cennet vatanımızın muhtelif illerinde çıkan orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah  hep birlikte yaraların hızlı şekilde sarılması için elimizden geleni yapacağız. Geçmiş Olsun Türkiyem” ifadelerine yer verdi.

Editör: Doğu Gazetesi