Ziyarette açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Erzincan Belediye Başkanı Hikmet Meydan açıklamasında; "İlk olarak buraya bizi ziyaret eden MÜSİAD teşkilatına teşekkür ediyorum. Bu ziyaretle bizleri onurlandırdılar. Bildiğiniz gibi 30 Mart Mahalli İdareler seçimleri yaklaşıyor. Bizde parti olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda tekrardan bizleri ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra konuşma yapan Saadet Partisi Erzincan İl Başkanı Gültekin Telçeken açıklamasında; "Bildiğiniz gibi 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerine giriyoruz. İnşallah belirli yerlere bundan sonra ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Biz bildiğiniz gibi kendimizi milletimizin refahına, yoluna adanmış bir partiyiz. Partiler insanlarına ve milletlerine hizmet etmek için gelirler. Ama sistem onların yapabileceklerine kadar yapabilirler. Milli görüş rahmetli Erbakan'ın bize bıraktığı bir mirastır. Bu sistemde önce maneviyatla, manevi kalkınmayla başlamak istiyoruz. Çünkü insana hizmet etmek Hakka hizmet etmektir. Bizler bu doğrultuda çalışıyoruz. Olağanüstü yetişmiş, olağanüstü cesaretli ve ne olursa olsun kadrolarıyla bir parti başarıya gidebilir. Bugün ben başarılı olursam bu teşkilatın başarısı olacaktır. Bu görüşle milli görüş teşkilatlarımız yani 54. hükümetimiz Türkiye'de örnek olmuştur. %9 Kalkınma hızına çıkmış. Dış borçlarımız azalmış ve ilk defa denk bütçe yapılmıştır. Bugün bazı İslam devletlerinde açlık varsa bu dış güçlerin eseridir. Tekrardan bizi ziyaret eden MÜSİAD teşkilatına teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyarette son olarak konuşma yapan MÜSİAD Erzincan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yurt açıklamasında; "Öncelikle vefatının yıldönümü olan rahmetli Erbakan Hocamıza Allah'tan rahmet diliyor ruhu şad olsun diyorum. Bugün yaşadığımız ortamda, bugün söylediklerinin çoğunu teyit eder konumdayız. MÜSİAD'ın 5 Mayıs 1990'da kurulurken temelinde yine o günkü siyasi irade ve yine bir sürecin oluşmasına vesile olduğu için belli bir işadamları bir araya gelerek bu sivil toplum kuruluşunu kurmuştur. Bu sivil toplum kuruluşu da bugünlere gelmiştir.
24 Ocak'ta da Erzincan Şubemizi açtık. Bu sebebi ziyaretimiz 24 Şubat'ta başlattığımız iade ziyaretleridir. Bu nedenle sizleri de ziyaret etmiş bulunuyoruz. MÜSİAD Türkiye'de 8 Bin'i aşan üyesi, 1,5 milyon'a yaklaşan istihdamı ve 35 bin'i aşan işyeriyle Türkiye'de önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Bugün Erzincan'da da üstlenmiş olduğu rol, Erzincan'ın geleceği adına önemli imzalar atmak, birlik ve beraberlik ortamı tesis etmek ve oluşan bu birlik ve beraberlik ortamından şehre geleceğine katkı sağlamaktır. Bir diğer üstlendiğimiz rol ise MÜSİAD bir ticari dernek olmasının yanında bir düşünce derneğidir. Sadece ticaret yapan değil, çeşitli yayınlarla, faaliyetlerle burada gitmiş olduğu illerde ve Türkiye genelinde farkındalık oluşturmak, iş adamlarını eğitme noktasında çalışmalar yapmaktadır. Bizde bu çalışmalara Erzincan'da hem ticari manada hem de sosyal manada başlamış bulunuyoruz. Faaliyetlerimiz sadece ticaret yapmak değil, hizmetin yanında farklı kazanımlar elde etmektir. Tekrardan hepinize bu güzel karşılamadan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi