Erzincan Mengüçek araştırma hastanesi ve yine Mengüçek araştırma hastanesi ile birleştirilen eski devlet hastanesi yönetiçilerı ve çalışanları çok büyük özverilerine rağmen istedikleri gibi hizmet veremiyorlar. Başta belirteyim hekim olmam dolayısıyla belki kimileri arkadaşlarını koruyor diyebilirler ama bilenler bilir, beni tanıyanlar bilir haksız olan babamın oğluda olsa hatasını söylerim. Ben şahsen kamu hastaneleri birliğinin kurulmasına karşı biriyim. Çünkü bu birliğin amacı sağlığın en sonunda özelleştirilmesi olduğu için karşıyım. Tüm hizmetlerin en sonunda paralı olacağı için karşıyım. Ama şu an için kurulan bir kurum var ve yaptıkları iyi şeyleri taktir etmemiz ve Erzincan halkına verdikleri her iyi hizmete teşekkür etmemiz gerekiyor. Yanlış yaptıklarını da eleştirmek ve düzeltmeleri için uyarmak gerekir. 

Devlet hastanesi yeri yine birilerinin iştahını kabartmaya başladı. Belediğe ve siyasi iktidarın temsilcileri yok itmek için uğraşıyor. Yine devlet hastanesi yerini almak ve iş merkezi ya da kapalı otopark ya da belki beş yıldızlı bir otel yapma hayalleri devam ediyor. Tıpkı terminal yeri gibi burayı da betona gömmek istiyorlar. Oysaki bu bölgede eski acil kısmına yeni bir hastane yapsalar ve diğer kalan alanı güzel bir yeşil alanı ile bol ağaçlı park yapsalar Erzincan nefes alacak.

Araştırma hastanesi şu an için boğulmuş durumda. Hastaneye gittiğinizde bir çevresine bakın lütfen. Araç park edecek yer yok. İnsanlar yoğunluktan hareket edemiyor. Cevre düzeni denen bir şey yok. Çıkmaz Sokaklı bir hastane olmuş. Yolu olmayan hastane. Diyeceksiniz ki yolu nasıl yok böyle muhalefet mi olur. Evet acil bölgesine bir bakın etrafındaki yoğunluğa bir bakın karşısındaki yola bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Çevre düzeni diye bir şey yok. Acaba diyorum çevre düzeni belediyenin değil de hastanenin mi görevi. Burada da mı hekimleri suçlasak. Ben başından bu yana bu hastanenin yerine karşıyım ve yine karşı olacağım. Hastanenin yeri hem şehir dışında uzak, hem eski yapı olduğu için sağlam değil diye düşündüğüm için karşıyım.

Birde son günlerde hastaneyi haşerenin bastığı yönünde şikâyetler var. Bir hastanede haşere olmamalı doğru. Peki, bu haşereler hastane yönetimi yattığı için mi basmış hastaneyi. Hastane yönetimi ilaçlama yapmamış mı. Bu konuda hastane yönetimini ne kadar uğraştığını biliyorum. Sürekli ilaçladıklarını ama tam bir sonuç alamadıklarını da biliyorum. Peki, neden yok edemiyorlar. Bu anlamak için acil servisi kısmına bir bakın anlarsınız. Acildeki o kokuyu hissediyorsunuzdur. Birde duvarların diplerine bakın rutubeti görürsünüz. Kanalizasyondaki sorunlarda cabası. Ayrıca bu bölge daha önce sulu tarla olması sebebiyle haşeratın çok olması normal. Şimdi bu konuda hastane yönetimi çok uğraşmasına rağmen bu haşereyi yok edemiyor. Sorun küflenen bina olmasın. Sorun 20 yıl kalan bina olmasın. Sorun temellerinde su çıkan bina olmasın. Sorun kanalizasyonun randıman vermemesi olmasın. Ne yaparsanız yapın, hastane yönetimi ne kadar ilaçlama yaparsa yapsın o haşereyi yok edemezler. Ki şu anda bu işleri yaptıklarını biliyorum. Ama kökten bir çözüm çok zor. İşte bütün bu sebeplerden dolayı bu hastane düzeltilemez, ne yaparsa yapsınlar dört dörtlük hizmet veremez.

Diğer taraftan yerel ve genel iktidar yetkilileri, sağ olsunlar düzeltilecek yerleri daha düzeltmiyorlar nerede kaldı hastaneyi düzeltmeleri. Bu hastane konum ve yapım itibari ile uygun değildir. Çevre düzeni biran önce yapılmalıdır. Yollar düzenlenmelidir. Rant peşinde koşarak devlet hastanesinin yeri ve devlet hastanesi yok edilmemelidir. Vatandaşlarımızda artık biraz seslerini yükseltmelidir. Hastanede haşereler için tepki göstermeniz ki haklısınız ne kadar hakkınız ise bu bina ile ve diğer sorunlarla ilgilide tepki göstermelisiniz. Devlet hastanesinin yerinin birilerine peşkeş çekilmesine de tepki göstermelisiniz. Devlet hastanesi alanı çok güzel ve büyük. Erzincan'ın en değerli yeri. Erzincan'daki ve çevre ilçelerden gelen hastaların rahat ulaşmaları ve hizmet almaları için yok edilmemelidir. Ayrıca daha önce defalarca açıklamalar yapan sayın milletvekili verdikleri sözleri tutmalıdır. Tıpkı eski terminal için nasıl söz verdilerse hastane içinde verdikleri sözü tutmalılar. Siyasette en yüz kızartan şey halkı kandırmak olmalıdır. Devlet hastanesi acil kısmına yeni bina yapılacağını söz vermişti. Hatırlatayım. Söz vereli üzerinden üç yıl geçti. Asıl olan halka hizmet etmekse rant peşinden koşmadan hizmet peşinde koşmalıyız. Unutmayın ki "HALKA HIZMET HAKKA HIZMETTİR"…
Editör: Doğu Gazetesi