Refahiye Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Terörle Mücadele Şubesi personellerinden Serkan Sağıroğlu, Siber Suçlar Şube Müdürlüğünden Bekir Afşar, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü personellerinden İsmail Kaymaz ve Refahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerinden Salih Çekiç, Hüseyin Aydın, Ahmet Turgut Turan ve Salih İbiş katıldı.
 
Konferans öncesi öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıtılırken, konferans süresince öğrencilere siber suçlar, bilişim suçları, terör ve asayiş konularından bilgilendirilme yapıldı. Bölgesel, etnik köken gibi etkenlerin terörle bağdaştırılamayacağını ifade eden Terörle Mücadele Şubesi Polis Memuru Serkan Sağıroğlu, “Bir insan doğuştan terörist olamaz. Bunun bir inşa süreci var” dedi.

Öğrencilere önyargılı olmaları uyarısında bulunan Sağıroğlu, çeşitli örnekler vererek önyargıların büyük yıkımlara yol açtığını belirtti. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Polis Memuru İsmail Kaymaz öğrencileri bonzai tehlikesine karşı uyarırken, Siber Suçlar Şube Müdürü Polis Memuru Bekir Afşar, öğrencileri internet kullanımı konusunda uyardı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların dikkatli bir şekilde seçilmesi uyarısında bulunan Afşar, “Bu paylaşımlar farklı amaçlarla kullanılabilir. Özel görüntülerinizi bu tür mecralarda paylaşmayın” diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi