Bayburt’taki temaslarının ardından yeniden Erzincan’a dönen Başbakan Binali Yıldırım, Üzümlü ilçesine geçti. Burada halka hitap eden Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin enerji sektöründe büyüdüğünü ifade ederek, bugün düzenlenen törenle 40 ilçenin daha doğalgaza kavuştuğunu belirtti.

Düzenlenen programda ilk olarak açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji bakanlığı olarak Türkiye’ye uzun bir dönemden beri, kaliteli güvenli ve istikrarlı enerji sağlamak için çok yoğun çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Berat Albayrak AK Parti iktidarı boyunca birçok alanda olduğu gibi enerji alanında da ciddi atılımlar yaptıklarını dile getirerek yaptığı açıklamasında; “İktidarımız döneminde çok büyük hizmetler yaptık. Sadece Üzümlü’de değil tüm Türkiye’de yarım milyondan fazla insanın bu yıl itibariyle doğalgaza kavuşmasının açılış törenini yapmak için buradayız. AK APrti iktidarı olarak her şey Türkiye için parolası ile çıktığımız bu yolda bu gün hamd olsun 40 ilçemmizde ki vatandaşımızın doğalgaz konforunu yaşamasına şahit oluyoruz. AK Parti göreve geldiğinde Türkiye’de sadece 6 ilimizde doğalgaz kullanılıyordu. Bu gün doğalgazı olmayan şehir kalmayacak diyerek çıktığımız bu yolda şükürler olsun 2016 yılı itibariyle 76 ilimizi geçtik. Bu açılış ile yarım milyondan fazla vatandaşımız elhamdülillah doğalgaza kavuşmuş oluyor. Vatandaşlarımızın bu soğuk kış günlerinde başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza hayır duaları etmeleri en büyük dilek ve temennimiz. 2016 yılı bitmeden 300 milyonu aşan yatırımlarımız ile doğalgaz genişleme yatırımlarımıza devam ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. İlk günden beri hep cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği bir şey var ‘durmak yok yola devam’ işte bu gün bunun bir sembolü olarak açılış için karşınızdayız. En geç 2018 yılında tüm Türkiye’de doğalgazın ulaşmadığı şehir kalmayacak. Bildiğiniz gibi geçen yıllarda terör örgütlerinin saldırılarına karşı karşıya kaldık. Hamdolsun sizlerin ve milletimizin dik duruşu ile bu belaları def ettik ve saldırıların altından kalktık güçlü bir şekilde. Şimdi daha da çok çalışacağız, başbakanımızın tabiri ile daha çok taş üstüne taş koyacağız” diyerek yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

“Asli unsurumuzu bütün dünyaya göstereceğiz”

Daha sonra açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Erzincan'a yerleştirilen Ahıska Türkleri'nin Türkiye'de öz vatanlarındaki gibi refah içinde yaşadığını belirterek, "Ahıskalı kardeşlerimizin vatandaşlık işlerini hallederek bizim asli unsurumuz olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz inşallah." dedi.

Yıldırım'ı yetiştirdiği için Erzincan'a teşekkür eden Kaynak, "Köprü deyince, tünel deyince, yol deyince, kalkınma deyince bir markadır Binali Yıldırım'ın ismi. Ama Üzümlü'de Ahıska Türkleri de bunun bir örneğidir ki insanlık deyince de akla gelen isim Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan'dır." diye konuştu.

Kaynak, Yıldırım'ın kendilerine ve bakanlara "nerede bir insan varsa, nerede bir insan yardım elini uzatmak istiyorsa Türkiye Cumhuriyeti olarak orada olacaksınız" talimatı verdiğini aktararak, "bugün 3 milyondan fazla muhacir kardeşimiz aramızda ve Ahıska Türkleri kendi öz vatanlarındaki gibi bu kardeşleriyle Türkiye'nin refahından, mutluluğundan istifade ediyor." ifadesini kullandı.

Son olarak halkın sevinç gösterileri ile platforma gelen Başbakan Binali Yıldırım, “Tüm hemşerilerimize sevgi saygı ve muhabbetlerimi gönderiyorum diyerek; “Türkiye’de ki tek tesis Erzincan’a yapılmıştır” diyerek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Üzümlü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, eski adı Cimin olan Üzümlü ilçesinde halka hitap etti. Binali Yıldırım konuşmasına iklimi sert, insanı mert Erzincan'ın, Ciminin güzel insanları diye başladı.

 

Size teşekkür ediyoruz

Cimin’in tarihi bir gün yaşadığını ifade eden Başbakan Yıldırım şunları söyledi:"Bugün Cimin’de doğalgaz açılışı yapıyoruz. Artık Ciminde doğalgaz ile tanışıyor. Buradan Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki 40 ilçede aynı anda doğalgaz ile buluşuyor. Açılan bu doğalgaz tesisleri ile birlikte tam 200 bin haneye doğalgaz ulaşmış oluyor. Yani toplamda 800 bin vatandaşımızda doğalgaz ile buluşmuş oluyor. Türkiye'nin her köşesine eser kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Üzümlü’nün güzel insanları büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiniz, Ahıskalı kardeşlerimizi bağrınıza bastınız. Size teşekkür ediyoruz. Biz de hükumet olarak Üzümlü için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Buraya 2003 yılından önce 80 yılda 2 milyonluk yatırım yapıldı. Ama Ak parti iktidara geldikten sonra şimdiye kadar 23 milyonluk yatırım yapıldı. 10 katından fazla. 2003 yılında Üzümlü’de sadece 6 kilometre asfalt vardı, şimdi 63 kilometre asfat yolumuz var. Sadece 3 tane içme suyu tesisi vardı, şimdi 36 tane var. 14 yılda 6 okul bin 212 toplu konut yaptık. İşte hizmetse hizmet burada..Nakış gibi işlediğimiz hizmetlerimizi sadece Üzümlü’ye değil, Erzincan'a değil, Türkiye'nin her köşesine götürüyoruz. Biz her zaman şunu söyledik, köyler kalkınırsa, beldeler kalkınır, beldeler kalkınırsa ilçeler,ilçeler kalkınırsa, iller kalkınır, iller kalkınırsa Türkiye kalkınır. Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tüm yatırımlar dev projeler birer birer hizmete giriyor.

Ciminliye Erzincanlıya yakışanı yaptınız

 14 yılda enerjideki kapasitemizi 2 kattan fazla attırdık, 78 bin megavata ulaştırdık.10 yıl önce devletin elindeki pay 3'te 2 idi. Şimdi enerjide özel sektörün payı yüzde 66 ya çıktı. Hiç merak etmeyiniz. Siz 15 Temmuz gecesi meydanlara çıktınız, ay yıldızlı bayrağı yere düşürmediniz, alçaklara fetoculara dersini verdiniz. Allah sizden razı olsun, teşekkür ediyorum. Size yakışanı yaptınız. Ciminliye Erzincanlıya yakışanı yaptınız. Darbecilere darbeyi vurdunuz. Bugüne kadar ne söz verdiysek sözümüzü tuttuk. 300 milyon yatırım bedeli ile 40 ilçeyi doğalgaz ile tanıştırıyoruz. Başkalarının hayal edemediğini Ak Parti iktidarı sizin iktidarınız gerçeğe dönüşüyor. Buradan doğalgaz dağıtımı yaptığımız illerimize ilçelerimize de selam gönderiyoruz."

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından beraberindeki bakanlar ve yüklenici firma Enerya yöneticilerinin de katılımıyla 40 ilçeye doğalgaz dağıtımı için butona bastı.

Yıldırım buradan helikopterle baba ocağı olan Refahiye ilçesinin Kayı köyüne gitti. Yıldırım, daha sonra Ankara'ya dönecek.

Üzümlü ilçesinde ki programa Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile Sosyal ve Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Erzincan Milletvekili SEbahattin Karakelle ve Serkan Bayarm, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut katıldı. 

Editör: Doğu Gazetesi