İşçi Partisi Erzincan İl Başkanı Nurettin İnce yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında; “100 yıllık yalanı bitirmek için, uluslar arası alanda haklılığımızı bir kez daha dünya ‘ya duyurmak bakımından, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesin’de görüşülecek dava tarihi değerdir. Türk milletinin kalbi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için çarpmaktadır. Çünkü bu mesele yalnız İşçi Partisi ve Dr. Doğu Perinçek’in davası değil; Türk milletinin davasıdır. Sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı mücadele aynı zamanda bölücülüğe karşı mücadeledir. Bölücük illetiyle onun yanı başında ki sözde Ermeni soykırımı yalanı Türkiye’nin başında ki iki kardeş beladır.Bu belaların bertaraf edilmesi Türkiye’nin selameti açısından zorunluluktur. Lozan-Berlin –Paris –Strazburg hattı Avrupa’da 2005 yılından itibaren onlarca sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı etkinlik organize edilmiştir. Bizi soykırımcı olarak mahkum etmelerine müsaade edilmeyeceği gösterilmiştir.

Almanya’ da Prof. Yusuf Hallaçoğlu ve Dr. Doğu Perinçek’in katıldığı konferans , Almanya Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği’nin düzenlediği etkinlikler , Paris’te üç defa Concort Meydanın’da Fransız Parlamentosu’nun önünde tüm tehditlere, engellemelere karşın düzenlenen protesto eylemleri ile emperyalizme meydan okunmuş ve onların kalbinde mücadele sürdürülmüştür. Lozan-Berlin-Paris-Strazburg hattı vatan savunması hattıdır. Adı anılan kentler Türkiye’nin birliğine ve dirliğine saldıranlara karşı duruşun simgeleridir Strazburg cephesi Avrupa’ da yaşayan vatandaşlarımız akın akın Strazburg ‘a akacak, orada ülkemizin birliği ve bütünlüğü savunulacak.Orda Türk milletini suçlayanlara gerekli yanıt verilecektir. Talat Paşa Komitesi önderliğinde Avrupa’da gerçekleştirilen eylemler büyük yankı bulmuş ve vatandaşlarımıza güven vermiştir.
 
Avrupa ‘ da gelişen yabancı düşmanı ve ırkçılığa da yanıt oluşturan eylemlerin etkisi günümüze kadar devam etmiştir. Hiç kimse Türk milletini soykırımcı olarak nitelendirmez. Tarihimizi kirletmeye çalışanlar yalanlarıyla baş başa kalacaklardır. Başkan Doğu Perinçek’in 18 Mart 2007 tarihinde Berlin’ de yaptığı o büyük konuşmasında dediği gibi, “ Bizi katliamcı bir millet olarak ilan edip diz üstü çökertemezsiniz.”Buna hiç kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir. Türkiye’yi bölmek için böylesi yalanları kullananlar tarih önünde bir kez daha mahkûm edilecektir. Ermeni soykırımı uluslar arası bir yalandır! Ermeni soykırım emperyalist bir yalandır! Batı’nın yalanlarını yüzlerine çarpıyoruz! Dün vatanımızı savunduk bugünde savunmaya hazırız” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi