ODAŞ Enerji, tarımsal ve hayvansal atıklardan elde edilecek biokütle enerjisini ekonomiye kazandıracak öncü ve yeni projelerle Anadolu’da yatırım atağına başlıyor.

 

Çevreci ve ilerici projelerle fark yaratmayı amaçlayan ODAŞ, bu yenilikçi hamlesi ile Anadolu’nun yerel ekonomilerine fayda sağlayacak, adını “yenilikçi, yenilenebilir ve yerel” kelimelerinden alan 3Y yatırım ve proje geliştirme firmasını hayata geçiriyor.

 

İlk yatırımını, tarım ve hayvancılık sektöründe öne çıkan kentlerden Erzincan’da gerçekleştirecek olan ODAŞ, Erzincan’daki hayvansal ve tarımsal atıklardan sağlanan biokütle enerjisini ekonomiye kazandıracak. ODAŞ, bu sayede yerel ekonomiye destek olup, çevreci bir yaklaşımla öncü ve yenilikçi projelerini de hayata geçirecek.

 

Büyük konvansiyonel enerji ve madencilik yatırımlarıyla, kuruluşundan sadece beş sene sonra  Borsa İstanbul Ulusal 100 Endeksi’ne girmeyi başaran ODAŞ, bu sayede yeni enerji yatırımları ile Doğu Anadolu’nun en önemli sosyoekonomik projelerine imza atacak.

 

Türkiye’nin güneş ve hidroelektrik gibi yenilenebilir kaynaklarını faaliyete geçiren, aynı zamanda değerli metal ve kömür madenciliğinde kendi arama faaliyetleri ile yerli kaynakları ekonomiye kazandıran ODAŞ’ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde doğalgaz çevirim santrali ve Marmara Bölgesi’nde yerli kömüre dayalı termik santral gibi Türkiye’nin hem doğu hem de batısında konvansiyonel yatırımları bulunuyor.

Konu ile ilgili Erzincan’da bulunan ODAŞ Enerji yetkililerinden Stratejik Yatırımcı Selim Kalender ve Üst Düzey Yönetici Süleyman Sarı basın mensupları ile buluşarak yapacakları yatırım ile ilgili bilgiler verdiler.

ODAŞ Enerji yetkililerinden Stratejik Yatırımcı Selim Kalender, Erzincan’da fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını yatırımın yapılması için tüm şartların sağlandığını söyledi.

Kalender konuşmasında; “Yapacağımız yatırım ile Erzincan’a katma değer sağlayacağız. Yer olarak daha karar verilmiş değil. Fizibilite çalışmalarımızı tamamladık ve yer tespiti için de çalışmalarımız sürüyor. Bu yatırımı Erzincan’a yapacağız. Milletvekilimiz Serkan Bayram bey bu yatırımı yapmamızda etkisi oldu onada teşekkürlerimizi sunuyorum. Yapılacak olan yatırım ile Erzincan’da 200 ile 500 kişi arasında vatandaşa istihdam sağlanacak. Bu yatırım bölgeyi kalkındıracak, hayvancılığı ve tarımı destekleyecektir” diyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

ODAŞ ENERJİ HAKKINDA…

 

ODAŞ Enerji Grubu, sektöründe serbest piyasa koşullarının getirdiği yeniliklere hızlı bir şekilde adapte olmuş, “yeni jenerasyon” bir enerji ve madencilik şirketler topluluğudur.

 

Müşteri portföyünün ve sistemin ihtiyaçlarını yer, zaman, yapı olarak optimum düzeyde karşılamak üzere dikey entegre olmuş yapısıyla, doğalgaz, hidro, güneş, biokütle, yerli kömür gibi kaynaklardan oluşan ve yatırımları devam eden elektrik üretim santralleriyle enerji ve madencilik alanında faaliyet göstermektedir.

 

Editör: Doğu Gazetesi